Romradiatoare Braşov înregistrează pierdere, în primul trimestru al anului

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 26 mai 2022

Romradiatoare Braşov înregistrează pierdere, în primul trimestru al anului

"Societatea a fost influenţată negativ de efectele creşterii preţurilor gazului şi a energiei electrice, care au indus creşteri substanţiale la toate materiile prime", susţine compania Mircea Lucescu are 16% din Romradiatoare

Romradiatoare Braşov (RRD), companie controlată de SIF Transilvania (SIF3) la care antrenorul Mircea Lucescu are o participaţie de 16,5%, a raportat pentru primele trei luni ale anului o pierdere de 0,71 milioane de lei, faţă de un profit de 0,48 milioane de lei în primul trimestru al anului trecut, în condiţiile scăderii cu o treime a veniturilor, după cum reiese din raportul companiei publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"La data aprobării prezentelor situaţii financiare, riscul major este generat de evoluţia conflictului din Ucraina şi de efectele sale asupra economiei europene şi mondiale. Menţionăm că în primul trimestru al anului 2022 societatea a fost influenţată negativ şi de efectele creşterii preţurilor gazului metan şi a energiei electrice care au indus creşteri substanţiale la toate materiile prime, precum şi de criza forţei de muncă", se arată în raport.

Veniturile din exploatare au fost de 6,89 milioane de lei, cu 36% sub cele din primele trei luni ale anului trecut, în timp ce cheltuielile din exploatare s-au ridicat la 7,48 milioane de lei, în scădere cu 26,7%, pentru aceeaşi perioadă de raportare.

În aceste condiţii, Romradiatoare Braşov a raportat pentru primul trimestru al anului un rezultat negativ din exploatare de 0,59 milioane de lei, faţă de un câştig de 0,66 milioane de lei în acelaşi interval al anului 2021, pierdere ce a fost adâncită de un rezultat negativ din activităţile financiare, de 0,12 milioane de lei.

Acţiunile RRD se tranzacţionează din luna august a anului 2017 pe Sistemul Alternativ de Tranzacţionare administrat de BVB, ca urmare a transferării emitentului de la Sibiu Stock Exchange (SIBEX), în urma procesului de fuziune a celor două burse.

Romradiatoare proiectează şi produce schimbătoare de căldură şi sisteme de schimb termic (încălzire/răcire) pentru motoare şi alte aplicaţii industriale şi rezidenţiale, precum şi o gamă largă de piese metalice şi module asamblate. Evaluarea bursieră a companiei se ridică la puţin peste zece milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

FORUMUL INVESTITORILOR 2023
BURSA
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
aages.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

31 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9491
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5463
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9573
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6256
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.4390

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro