Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Romsilva şi Societatea Progresul Silvic vor pune bazele unui fond destinat corpului silvic

M.I.A.
Miscellanea /

Romsilva şi Societatea Progresul Silvic vor pune bazele unui fond destinat corpului silvic

Ca urmare a evenimentelor tragice care au afectat în ultima perioadă corpul silvic, la propunerea directorului general al Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva, alături de partenerul său, Societatea Progresul Silvic, vor pune bazele unui fond financiar de solidaritate destinat silvicultorilor, transmite un comunicat remis Redacţiei noastre.

În acest scop, la Banca Transilvania se va deschide un cont în care se vor putea depune sume de bani cu titlul de "donaţie".

"Pentru bunul mers al lucrurilor, dar şi pentru păstrarea deplinei transparenţe pe care Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva s-a angajat s-o păstreze faţă de opinia publică, se va constitui un comitet de binefacere care va decide criteriile după care vor fi repartizate aceste resurse financiare. Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva va fi primul donator către Societatea Progresul Silvic. De asemenea, Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva şi Societatea Progresul Silvic îşi iau angajamentul ferm că vor comunica, periodic, atât destinaţia banilor strânşi din donaţii, cât şi modul în care aceştia s-au folosit", se arată în comunicat.

Romsilva precizează că prima decizie luată în urma discuţiilor avute la masa rotundă cu reprezentanţii celor doi parteneri iniţiatori este ca primii bani să meargă către familia pădurarului Liviu Pop, ucis la vârsta de 30 de ani, dată fiind situaţia financiară grea a soţiei rămasă văduvă la vârsta de 28 de ani şi cu trei copii minori în creştere.

De asemenea, din acelaşi fond se va construi o biserică maramureşeană din lemn, în semn de omagiu pentru pădurarii care şi-au pierdut viaţa apărând pădurea cu preţul vieţii şi se vor acorda ajutoare, în caz de urgenţă, altor silvicultori şi/sau familiilor acestora care au dificultăţi financiare sau medicale.

"Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva cheamă în demersul său social personalităţi româneşti, organizaţii neguvernamentale, precum şi orice persoană care doreşte să dea o mână de ajutor unor oameni aflaţi în impas într-un moment deosebit de greu al vieţii", notează sursa citată.

Conform datelor Regiei, de la începutul acestui an, s-au înregistrat 16 cazuri de agresiune asupra personalului silvic al Romsilva care asigură paza fondului forestier administrat, iar între 2014 şi 2018 au avut loc alte 168 de cazuri de agresiuni, în numeroase cazuri fiind necesară spitalizarea, în urma rănilor grave suferite.

"În ultima lună, pe fondul întăririi măsurilor de pază, doi pădurari au plătit cu viaţa pasiunea pentru pădure", relevă instituţia.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS