Romsilva va planta 3,6 milioane de puieţi forestieri în campania de împăduriri de toamnă

F.D.
Miscellanea / 29 noiembrie 2023

Romsilva va planta 3,6 milioane de puieţi forestieri în campania de împăduriri de toamnă

În campania de împăduriri din această toamnă, Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva va planta circa 3,6 milioane de puieţi forestieri şi va regenera 2.506 hectare fond forestier proprietatea publică a statului, din care 1.452 hectare prin regenerări naturale şi 1.054 hectare prin lucrări de împăduriri.

De asemenea, în cursul campaniei de împăduriri de toamnă, vor fi efectuate completări curente pe 362 hectare fond forestier şi lucrări de refaceri pe 330 hectare fond forestier proprietatea publică a statului.

Şantierele de împăduriri din campania de toamnă sunt concentrate, în cea mai mare parte, în zone de câmpie din sudul ţării şi zone din lunca şi Delta Dunării, unde au fost realizate anterior lucrări mecanizate de pregătirea terenului.

Campania de împăduriri de toamnă a debutat mai târziu faţă de anii anteriori datorită condiţiilor meteorologice, respectiv temperaturi ridicate şi seceta prelungită, care au amânat începerea lucrărilor de împăduriri până în ultima decadă a lunii noiembrie. Astfel, în prima săptămână de la debutul campaniei de împăduriri de toamnă au fost realizate lucrări de împăduriri pe circa 100 de hectare.

Reamintim că în cursul campaniei de împăduriri de primăvară, Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva a regenerat 10.953 hectare fond forestier proprietatea publică a statului, 7.737 hectare prin regenerări naturale şi 3.216 hectare prin lucrări de împăduriri, în cursul lucrărilor de împăduriri, completări şi refaceri fiind plantaţi 21,45 milioane de puieţi forestieri produşi în pepinierele silvice proprii.

Programul anual de regenerare a fondului forestier de stat administrat de Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva, în cele două campanii de împăduriri, de primăvară şi de toamnă, prevede regenerarea a 13.076 de hectare fond forestier, 8.893 hectare prin regenerări naturale şi 4.183 hectare prin regenerări artificiale, lucrări de completări curente în plantaţii pe 2.368 hectare şi lucrări de refacere a plantaţiilor afectate de calamităţi pe 826 hectare, pentru toate lucrările fiind alocat un buget de 220,4 milioane lei.

În ultimii cinci ani, Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva a regenerat 72.545 hectare în fondul forestier proprietatea publică a statului, din care 48.217 hectare prin regenerări naturale şi 24.328 hectare prin lucrări de împăduriri, plantând 132,9 milioane de puieţi forestieri.

Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile ţării, şi asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% deţin certificarea managementului forestier în standard internaţional.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Feb. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5843
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2243
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8121
Gram de aur (XAU)Gram de aur299.1390

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb