Romsilva va reîmpăduri peste 340 hectare fond forestier afectate de calamităţi cu fonduri din PNRR

F.D.
Miscellanea / 16 aprilie

Romsilva va reîmpăduri peste 340 hectare fond forestier afectate de calamităţi cu fonduri din PNRR

Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva va reîmpăduri 341,1 hectare afectate de calamităţi, precum doborâturi de vânt, atacuri de dăunători sau fenomenul de uscare, cu o investiţie de 18.266.449 lei, fonduri europene accesate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, conform unui comunicat de presă al organizaţiei.

Din acestea, 43,93 hectare sunt administrate de către Direcţia Silvică Brăila, 55,71 hectare de către Direcţia Silvică Argeş, prin trei ocoale silvice, alte 164,7 hectare de către Direcţia Silvică Dolj şi 76,76 hectare de către Direcţia Silvică Bihor.

Pentru reîmpădurirea acestor suprafeţe calamitate vor fi utilizaţi circa 1,5 milioane de puieţi forestieri.

"Menţionăm că în acest an, Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva va planta circa 26 milioane de puieţi forestieri şi va regenera 12.087 hectare în fondul forestier proprietatea publică a statului în cele două campanii de împăduriri, de primăvară şi de toamnă. Din acestea, 8.102 hectare vor fi regenerate natural, iar alte 3.985 hectare vor fi regenerate artificial, prin lucrări de împăduriri", se arată în comunicat.

De asemenea, în fondul forestier de stat se vor efectua lucrări de completări curente în plantaţii pe 2.381 hectare precum şi lucrări de refacere a plantaţiilor afectate de calamităţi pe alte 726 de hectare.

Bugetul alocat în acest an pentru efectuarea tuturor lucrărilor de împăduriri, completări în plantaţii, refaceri a plantaţiilor calamitate, de întreţineri ale plantaţiilor şi a suprafeţelor regenerate natural este de circa 296 milioane de lei.

În ultimii cinci ani, Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva a regenerat 72.330 hectare fond forestier proprietatea publică a statului, din care 48.604 hectare prin regenerări naturale şi 23.726 hectare prin lucrări de împăduriri, pentru toate lucrările curente de regenerare, lucrări de împăduriri, refaceri şi completări, fiind utilizaţi circa 132 milioane de puieţi forestieri, produşi în pepinierele silvice proprii.

Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile ţării, şi asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. Toate pădurile proprietatea publică a statului deţin certificarea managementului forestier în standard internaţional.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Romsilva va reîmpăduri 341,1 hectare afectate de calamităţi, precum taifunul Holera Galbena si daunatorul Ciuma Rosie

    1. exact, calamitatile sunt ei, asta ma miram si eu, padurile s-au taiat la ras si au plecat in Ungaria Austria sau unde au mai plecat si ei vorbesc de "calamitati". de parca am fi in Florida , sa avem 4 uragane pe an :)

      Sau asa numitii investitori drujbari austrieci sau suedezi care interzic taierile de arbori ....in tarile lor . 351 ha , sunt mii de ha taiate la ras deja de straini care acum mai si pretind ca sunt binefacatorii care cumpara muntii ca sa salveze vanatul . Asta numai puna se vad cu actele gata .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Lansare carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5940
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0203
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8371
Gram de aur (XAU)Gram de aur345.4718

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb