Crypto

Rottaprint si-a majorat exporturile la peste un sfert din veniturile de anul trecut

A.P.
Companii / 22 februarie

Cristi Nechita-Rotta

Cristi Nechita-Rotta

Ponderea exporturilor a reprezentat 27% din totalul afacerilor companiei Rottaprint în 2020. Pentru anul trecut, compania raportează o creştere cu 13% a valorii exporturilor comparativ cu 2019, la circa 6 milioane euro, scrie un comunicat de presă al Rottaprint.

Creşterea exporturilor companiei a fost susţinută anul trecut, în principal, de intensificarea producţiei atât în industria alimentară, cât şi în cea producătoare de soluţii chimice, mai ales în ceea ce priveşte dezinfectanţii, două industrii puternic influenţate de nevoile consumatorilor finali pe perioada pandemiei, cu precădere în lunile de lockdown.

Potrivit reprezentanţilor Rottaprint, creşterea exporturilor este unul dintre obiectivele strategice ale tipografiei, care se va menţine şi pentru anul în curs. Astfel, o bună parte dintre demersurile companiei se îndreaptă către dezvoltarea serviciilor furnizate clienţilor externi.

Anul trecut, tipografia Rottaprint a exportat cu precădere în ţările în care deţine centre logistice precum Ungaria şi Germania, dar şi pentru clienţi din ţări ca Belgia, Franţa, Israel, Republica Moldova, Olanda şi Polonia.

În prezent, compania lucrează la consolidarea poziţiei pe pieţele din Ungaria şi Germania. În Ungaria, compania lucrează cu mari producători din industrii precum lactate, preparate din carne, produse chimice şi cosmetice, în timp ce, în Germania, colaborează cu producători importanţi de preparate din carne.

Din datele companiei, un procent de 25% din portofoliul Rottaprint este reprezentat de clienţi din străinătate, din industrii variate, numărul acestora crescând cu 8% în 2020 faţă de anul anterior.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Crypto

Supliment dedicat pieţei monedelor digitale
Dezbaterea online “Exporturile, în primul rând!”
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

02 Mar. 2021
Euro (EUR)Euro4.8747
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0535
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4161
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6329
Gram de aur (XAU)Gram de aur225.4539

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
www.hipo.ro
HackITall2
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro