Rusia a expus la Moscova arme occidentale capturate în Ucraina

F.D.
Internaţional / 16 august

Rusia a expus la Moscova arme occidentale capturate în Ucraina

Armata rusă a expus în apropiere de Moscova echipamente militare occidentale pe care trupele sale le-au capturat pe frontul din Ucraina, pentru a-şi lăuda propriile armamente şi a decredibiliza contraofensiva ucraineană aflată în desfăşurare, scrie miercuri agenţia France Presse, al cărei corespondent în capitala rusă a vizitat expoziţia organizată în Parcul Patriot, unde sunt de asemenea prezentate o serie de arme ruseşti în cadrul târgului militar Armata 2023, relatează Agerpres.

"A fost abandonat pe câmpul de luptă, pentru că s-a stricat", spune un comandant rus, cu casca militară pe cap, lângă un impunător transportor blindat MaxxPro, unul din numeroasele vehicule furnizate Ucrainei de către SUA. Acelaşi comandant prezintă alături şi un vehicul de luptă britanic Husky, cu parbrizul ciuruit de gloanţe.

Mai încolo, un alt ofiţer rus dă un interviu în faţa unui tanc uşor francez AMX-10 RC. Printre alte echipamente din seria de "trofee" de război capturate de armata rusă în Ucraina se mai regăsesc un blindat australian Bushmaster, un blindat american pentru transportul trupelor M-113, încă unul britanic de tipul Bushmaster, de asemenea un vehicul blindat de patrulare britanic Mastifff sau un vehicul suedez de luptă al infanteriei CV90-40. Expoziţia prezintă şi diferite echipamente militare de producţie ucraineană.

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev, în prezent vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, a vizitat miercuri expoziţia. "Asta e ceramică ? Aha! O tehnologie avansată, merită să o vedem", spune el în timp ce priveşte îndeaproape un blindat oferit Ucrainei de Australia. Medvedev a remarcat şi articole menite să arate îndoctrinarea "ideologică" a tinerilor ucraineni, cum ar fi slogane naţionaliste ucrainene sau embleme are regimentului Azov.

Armele capturate pe frontul din Ucraina au devenit o atracţie a târgului Armata 2023, care se desfăşoară până pe 20 august în prezenţa unor delegaţii militare din ţări "prietene" ale Rusiei, în special din Africa şi Asia, târg al cărui scop este promovarea exportului de armament rusesc.

Târgul se prezintă astfel ca o operaţiune de comunicare a industriei militare ruse şi a armatei ruse. Aceasta din urmă a ocupat rapid în primele zile ale invaziei declanşate pe 24 februarie 2022 teritorii ucrainene întinse. După degringolada care a urmat apoi pe front pentru trupele ruse, începând cu retragerea din regiunea Kievului, apoi cu pierderea celei mai mari părţi a provinciei nord-estice Harkov după o contraofensivă ucraineană fulger şi retragerea de asemenea de pe malul drept al Niprului în provincia sudică Herson, armata rusă vrea acum să arate că s-a pus pe picioare şi că poate apăra în faţa contraofensivei ucrainene teritoriile pe care le ocupă în estul şi sudul Ucrainei

Kremlinul susţine astfel de mai multe săptămâni că această contraofensivă, lansată la începutul lunii iunie, a eşuat, în pofida sprijinului militar consistent oferit Kievului de Occident. "Resursele militare ale Ucrainei sunt aproape epuizate", a estimat marţi ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu.

Prin această operaţiune contraofensivă desfăşurată pe mai multe axe în provinciile Doneţk şi Zaporojie trupele ucrainene urmăresc străpungerea frontului şi atingerea Mării Azov pentru a separa trupele ruse şi a le tăia coridorul terestru spre Crimeea. Armata ucraineană a recuperat o serie de sate şi ceva teritoriu în jurul oraşului în ruine Bahmut, cu preţul unor pierderi semnificative în efective şi echipamente, dar nu a reuşit până în prezent vreo înaintare majoră în faţa trupelor ruse care şi-au construit linii defensive puternice protejate de reţele de tranşee şi de câmpuri minate.

Opinia Cititorului ( 4 )

 1. Marea Contraofensiva cu 1 500 000 soldati inarmati cu super armele,

  si banii a 30 de tari NATO,nu prea merge,din 120 000 km2 s-a recuperat 

  vreo 300 km2,deci Ucraina mai are de luptat 100 de ani,ca sa recupereze

  toate teritoriile pierdute,cu conditia ca tarile NATO sa finanteze conflictul  

  1. "In trei zile suntem la Kiev":-)...day 538:-)...1USD=100 ruble:-)

   Rusnacia a dus tot la Moscova, inclusiv mașini de spălat rufe și ciorapi de origine occidentală.

   Rusnacia a întărit NATO. Putler e cel mai mare strateg care a existat vreodată. : 

  Acum au si rusii in dotare cateva piese de armament performant.

  Se uita la ele ca la masinile Ferrari. 

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Electromagnetica
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9678
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5710
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2353
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7886
Gram de aur (XAU)Gram de aur303.8212

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
ccib.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb