Rusia a obţinut în martie venituri de 32 de miliarde de dolari

D.T.
Piaţa de Capital / 3 aprilie

Rusia a obţinut în martie venituri de 32 de miliarde de dolari

Veniturile care au intrat luna trecută în bugetul Rusiei au depăşit 32 de miliarde de dolari, a informat ministrul de Finanţe, Anton Siluanov, potrivit Agerpres.

"Trezoreria a primit 2.500 miliarde de ruble", a anunţat Siluanov. În mod obişnuit, Ministerul de Finanţe publică la mijlocul lunii informaţiile privind bugetul, inclusiv cheltuielile, din luna precedentă.

În primele două luni din 2023 deficitul bugetar al Rusiei a crescut, în urma sancţiunilor şi a altor restricţii, inclusiv plafonarea preţurilor pentru ţiţeiul rusesc şi produsele petroliere ale ţării, impusă de Occident în urma invadării Ucrainei.

"Ceea ce vedem este o uşoară scădere a veniturilor din petrol şi gaze, deoarece parametrii de preţ pentru resursele energetice sunt cumva diferiţi faţă de ceea ce am prevăzut în buget. Dar sunt sigur că ne vom îndeplini toate obligaţiile, nu am niciun dubiu în legătură cu asta", a declarat Siluanov.

Restricţiile internaţionale impuse Rusiei ca răspuns la invadarea Ucrainei, inclusiv un plafon de preţ de 60 de dolari pentru un baril de ţiţei, impus de G7 (grupul statelor puternic industrializate), au creat o situaţie în care ţiţeiul rusesc Urals se vinde la un discount semnificativ de preţ faţă de ţiţeiul Brent, arată sursa.

Moscova se bazează pe veniturile din exporturile de petrol şi gaze, care anul trecut s-au situat la 11.600 miliarde de ruble (154,68 miliarde de dolari), pentru a finanţa cheltuielile bugetare. Diminuarea veniturilor din exporturile de petrol şi gaze a forţat Moscova să înceapă să cheltuie o parte din rezervele sale valutare pentru a acoperi un deficit bugetar care a crescut din cauza costurilor asociate cu invadarea Ucrainei.

Ieri, vicepremierul Alexander Novak a anunţat că Rusia a decis să prelungească reducerea cu 500.000 de barili pe zi a producţiei de petrol până la finele anului. "Ca măsură preventivă împotriva unei noi volatilităţi pe piaţă, Federaţia Rusă va implementa o reducere voluntară a producţiei de 500.000 de barili pe zi, până la finele lui 2023, comparativ cu producţia medie din luna februarie", a precizat Alexander Novak.

În data de 10 februarie, Alexander Novak anunţa ca Rusia îşi va reduce producţia de petrol cu 500.000 de barili pe zi până la finele lunii martie, pentru ca la data de 21 martie să anunţe că reducerea producţiei va continua până la finele lunii iunie.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

22 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9675
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6709
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7134
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.1272

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb