Rusia este îngrijorată de relocarea personalului misiunii OSCE în Ucraina

Rusia este îngrijorată de relocarea personalului misiunii OSCE în Ucraina

G.B
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 13 februarie 2022

Maria Zaharova (Sursa foto: mid.ru)

Maria Zaharova (Sursa foto: mid.ru)

Moscova-EFE(prin Agerpres)-13 februarie2022: Rusia şi-a exprimat astăzi îngrijorarea faţă de decizia unor ţări de a-şi reloca personalul din cadrul Misiunii speciale a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) de monitorizare a încetării focului în estul Ucrainei, din cauza ameninţării unui atac rusesc.

Potrivit Ministerului rus de Externe, preşedinţia poloneză în exerciţiu a OSCE şi secretarul general al organizaţiei, Helga Schmid, au informat părţile implicate cu privire la decizia ''unor ţări'' de a-şi muta personalul naţional din cadrul misiunii ''din cauza deteriorării condiţiilor de securitate''.

''Aceste decizii nu pot decât să ne îngrijoreze foarte mult. Misiunea este târâtă în mod deliberat în psihoza militaristă întreţinută de Washington şi folosită ca un instrument pentru o posibilă provocare'', a declarat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, într-un comunicat.

"Facem apel la conducerea OSCE să pună capăt în mod hotărât încercărilor de manipulare a misiunii şi să împiedice ca organizaţia să fie atrasă în jocurile politice fără scrupule care se fac în jurul ei. Considerăm că, în condiţiile unor tensiuni alimentate artificial, activităţile de monitorizare ale Misiunii, în deplină conformitate cu mandatul său, sunt mai necesare ca oricând", a declarat purtătoarea de cuvânt, citată de TASS.

Din 2014, separatiştii pro-ruşi şi armata ucraineană se luptă în estul Ucrainei într-un conflict armat care a provocat moartea a aproximativ 14.000 de persoane şi strămutarea a mii de oameni în interiorul ţării.

Misiunea specială de monitorizare a OSCE în Ucraina (SMM, sigla în limba engleză) a fost desfăşurată la 21 martie 2014, în urma unei cereri adresate OSCE de către guvernul Ucrainei şi a unei decizii consensuale a statelor membre.

Este o misiune civilă neînarmată, prezentă pe teren 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, în toate regiunile din Ucraina. Sarcinile sale principale sunt de a observa şi de a raporta în mod imparţial cu privire la situaţia din Ucraina şi de a facilita dialogul între toate părţile implicate în conflict.

OSCE reuneşte 57 de ţări din Europa, Asia şi America de Nord, inclusiv Statele Unite, Rusia şi principalele ţări din Europa de Vest, pentru a promova dialogul şi cooperarea în materie de securitate.

Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro
ahkrumaenien.ro

Curs valutar BNR

24 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9255
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5904
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9881
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6013
Gram de aur (XAU)Gram de aur294.2340

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro