Rusia estimează un nivel stabil al producţiei de petrol până în 2025

D.T.
Miscellanea / 18 aprilie

Rusia estimează un nivel stabil al producţiei de petrol până în 2025

Producţia de petrol a Rusiei poate rămâne stabilă până în 2025, a previzionat adjunctul ministrului Energiei, Pavel Sorokin, în timp ce Moscova vrea să-şi facă rezerve pentru a-şi face livrările mai solide, informează Agerpres.

Rusia a decis să-şi reducă producţia de ţiţei cu 500.000 barili pe zi (bpd) până la finalul anului, pentru a sprijini preţul petrolului. Restricţiile internaţionale impuse Rusiei ca răspuns la invadarea Ucrainei, inclusiv un plafon de preţ de 60 de dolari pentru un baril de ţiţei, impus de G7 (grupul statelor puternic industrializate), au creat o situaţie în care ţiţeiul rusesc Urals se vinde la un discount semnificativ de preţ faţă de ţiţeiul Brent.

Moscova se bazează pe veniturile din exporturile de petrol şi gaze, care anul trecut s-au situat la 11.600 miliarde de ruble (154,68 miliarde de dolari), pentru a finanţa cheltuielile bugetare. Diminuarea veniturilor din exporturile de petrol şi gaze a forţat Moscova să înceapă să cheltuie o parte din rezervele sale valutare pentru a acoperi un deficit bugetar care a crescut din cauza costurilor asociate cu invadarea Ucrainei.

"Conform actualelor previziuni, producţia de petrol va fi la un nivel stabil până în 2025", a declarat Sorokin, potrivit sursei.

Luna trecută, analiştii apreciau că Rusia va putea să-şi menţină producţia de petrol la nivelul de dinaintea invadării Ucrainei în urma cererii solide din China şi India, dar s-ar putea confrunta cu dificultăţi în redirecţionarea unora din exporturile sale petroliere în afara Europei.

Vorbind de planurile de a construi facilităţi de stocare a petrolului, Sorokin a explicat că sunt analizate diverse proiecte. Astfel de rezerve ar spori flexibilitatea livrărilor, "ţinând cont de actuala situaţie de pe pieţele internaţionale, de volatilitatea ridicată şi de preţul ţiţeiului", a adăugat oficialul rus.

În prezent, Rusia nu are facilităţi masive de stocare a petrolului.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. De ce, nu-si mai permite sa reduca productia?

    Pai cum, scaderea economiei ii intareste! 

Apanova
BTPay
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9675
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6709
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7134
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.1272

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb