Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Rusia inaugurează gazoductul "Power of Siberia"

I.L.
Internaţional /

Rusia inaugurează gazoductul "Power of Siberia"

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin şi omologul său chinez, Xi Jinping, au participat azi la inaugurarea gazoductul "Power of Siberia", care va transporta gaze naturale din Siberia către Republica Chineză, relatează Reuters.

Începutul fluxului de gaze dintre cele două ţări reprezintă o îmbunătăţire a situaţiei economice şi politice a Rusiei, care a fost sancţionată de Europa pentru anexarea Crimeei. Inaugurarea evidenţiază poziţia Chinei, drept una dintre cele mai importante pieţe de export ale Rusiei.

Conducta de alimentare a Siberiei are 3.000 de km lungime va transporta gazele din estul Siberiei, din Chayandinskoye şi Kovytka. Se preconizează că va aduce peste 400 de miliarde de dolari pentru cofrele statului rus. Preţul de cumpărare al gazului din conducta "Power of Siberia" nu a fost declarat, iar cei doi oficiali nu au comentat asupra acestui aspect, relatează Reuters.

Fluxul transferat prin conductă va creşte treptat la 38 de miliarde de metri cubi pe an în 2025. Statele Unite ale Americii rămân prima piaţa a Rusiei, cumpărând 58,50 de metrii cubi anul trecut.

Gazoductul "Power of Siberia" va concura cu alte aprovizionări cu gaze naturale în China, inclusiv din Turkmenistan, precum şi cu transferurul de gaze naturale lichefiate transportate pe mare.

Rusia a purtat discuţii cu China despre creşterea vânzărilor de gaze prin alte rute, cum ar fi din Extremul Orient rus şi prin Mongolia sau Kazahstan, dar nu a încheiat încă nici un acord, totodată, Moscova speră să lanseze alte două proiecte energetice majore, conducta de gaze subterane Nord Steam 2 în Germania şi conducta TurkStream în Turcia şi sudul Europei, potrivit sursei menţionate.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Ziarul BURSA

29 ianuarie

Citeşte Ziarul BURSA din 29 ianuarie

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS