Rusia va lansa rubla digitală peste doi ani

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 16 august

Rusia va lansa rubla digitală peste doi ani

Banca Rusiei a început anul acesta testarea monedei digitale şi are în plan să o implementeze în mod oficial în anul alegerilor prezidenţiale - 2024

Banca Rusiei continuă să lucreze pentru adoptarea viitoare a monedei digitale a băncii centrale (CBDC), planificând o lansare oficială a rublei digitale peste doi ani, anunţă cointelegraph.com.

Potrivit celei mai recente actualizări de politică monetară a Băncii Rusiei, autoritatea va începe să conecteze toate băncile şi instituţiile de credit la platforma rublei digitale în 2024. Acesta va fi un an important pentru Rusia, deoarece se aşteaptă ca ţara să organizeze alegeri prezidenţiale în martie 2024, iar preşedintele în exerciţiu Vladimir Putin are dreptul constituţional să fie reales.

Până la acel moment, banca centrală se aşteaptă să finalizeze testele de tranzacţii de la client la client, precum şi testarea decontărilor de la client la companii şi de la companii la client.

În 2023, Banca Rusiei intenţionează, de asemenea, să efectueze teste beta ale contractelor inteligente bazate pe ruble digitale pentru tranzacţii către un cerc limitat de participanţi.

Banca a subliniat că se aşteaptă să continue procesul de lansare treptată a CBDC, realizând în fiecare an noi teste şi funcţii diferite. De îndată ce Trezoreria Federală va fi pregătită pentru adoptarea CBDC, rubla digitală va fi folosită şi la plăţi de la consumator la guvern, de la companii la guvern, de la guvern către consumator şi de la guvern către companii, a precizat Banca Rusiei, potrivit cointelegraph.com.

Banca centrală preconizează să introducă modul offline pentru rubla digitală până în 2025, alături de integrarea intermediarilor financiari nebancari, a platformelor financiare şi a infrastructurii de schimb.

"Procesul etapizat de introducere a rublei digitale le va oferi participanţilor de pe piaţă oportunitatea să se se adapteze la noile condiţii", a menţionat Banca Rusiei.

Banca centrală de la Moscova va coopera, de asemenea, cu alte bănci centrale care dezvoltă propriile monede digitale pentru a efectua operaţiuni transfrontaliere şi valutare cu monede digitale, a adăugat autoritatea

După cum a anunţat anterior Cointelegraph, Rusia a lansat primele încercări legate de rubla digitală în februarie 2022, conform planurilor lansate anul trecut. Banca Rusiei a format un grup de 12 bănci pentru testarea rublei digitale, care include giganţi precum Sberbank, VTB, Tinkoff Bank şi alţii.

În timp ce ţine pasul cu planurile de lansare a CBDC, Rusia a rămas oarecum în urmă cu obiectivele sale de reglementare a industriei cripto. Preşedintele ţării, Vladimir Putin, a îndemnat la adoptarea reglementărilor cripto de mai multe ori înainte ca Rusia să adopte legea sa cripto cu privire la activele financiare digitale, care nu s-a schimbat prea mult, deoarece încă îi lipsesc multe aspecte de reglementare, precum cele legate de minarea cripto şi impozitare.

Cotaţia futures a gazelor cu livrare în luna septembrie era de 207 euro pentru un Megawatt-oră ieri, în deschiderea sesiunii de la Bursa din Amsterdam. Cotaţia a urcat până la 214,7 euro pe parcursul sesiunii, iar la ora 11.40 atingea 214,3 euro.

-----------------------------

Preţul futures al barilului de petrol Brent cu livrare în luna octombrie a scăzut cu 4,7% în a doua parte a zilei de ieri, la ICE Futures Europe, atingând 93,56 dolari. La Nymex SUA, preţul petrolului West Texas Intermediate (WTI) cu livrare în septembrie a coborât tot cu 4,7%, la 87,76 dolari barilul la ora locală 07.39.

-----------------------------

Cotaţia futures a aurului cu livrare în decembrie a coborât cu 1,5%, la 1.788,40 dolari uncia ieri, la Comex New York, la ora 07.37, cea spot - tot cu 1,5%, la 1.775,44 dolari/uncie.

-----------------------------

Preţul grâului cu livrare în luna decembrie a scăzut cu 2,2% ieri, la Bursa din Chicago (CBOT), ajungând la 8,05 dolari/buşel la ora locală 07.34, cotaţia porumbului cu livrare în decembrie - cu 2,5%, la 6,26 dolari/buşel.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Pai si cum se mai sterg la fund mujicii cu rubla digitala:-)? Era singura utilitate la rubla clasica...

    1. Corect!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “România - Strategia dezvoltarii”
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

23 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9437
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0679
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1569
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6284
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.8092

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro