Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Ryanair închide patru baze din Spania

D.D.
Companii /

Ryanair închide patru baze din Spania

Compania aeriană low-cost Ryanair a anunţat că închide patru dintre bazele sale din Spania, o mutare despre care un sindicat a spus că ar avea ca rezultat pierderea a mai mult de 500 de locuri de muncă, notează AFP.

Compania, care în septembrie se va confrunta cu o grevă a piloţilor, precizează că va închide bazele sale din Insulele Canare din Tenerife, Lanzarote şi Gran Canaria, precum şi din Girona începând din ianuarie, după ce o revizuire ar fi arătat "o supracapacitate semnificativă pe piaţa europeană de scurtă durată".

Compania Ryanair s-a confruntat în Europa cu un val de proteste şi greve din partea angajaţilor privind condiţiile de muncă, atât la sfârşitul anului 2017, dar şi în 2018.

Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa după numărul de pasageri, operează 21 de rute de pe aeroporturile din România, respectiv Bucureşti şi Craiova.

Anunţul, care într-o declaraţie oficială semnalează "notificarea oficială a concedierilor colective", apare după o reducere cu 41% a veniturilor din primul trimestru.

De asemenea, transportatorul a acuzat că întârzierile de livrare a aeronavelor Boeing 737 Max îi afectează planurile pentru lunile următoare.

Compania a spus că, în urma unei revizuiri comerciale, "o serie de baze", inclusiv cele patru din Spania, ar urma să fie închise începând cu 8 ianuarie.

"Principalul nostru accent se va pune pe reducerea pierderilor de locuri de muncă prin transferuri", a declarat compania aeriană, adăugând că, în conformitate cu legislaţia spaniolă, un proces colectiv de concedieri poate avea loc cu o comisie de negociere înfiinţată în acest sens până la 8 septembrie.

Sindicatul USO a declarat într-un comunicat că a fost înştiinţat de către Ryanair prin e-mail despre închiderile iminente, citând îngrijorările privind Brexit ca un factor suplimentar. USO a adăugat că 512 de angajaţi din Spania îşi vor pierde locul de muncă.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS