Saint-Gobain România a reînnoit Declaraţiile de Mediu pentru plăcile 
din gips-carton produse la nivel local

J.P.
Miscellanea / 14 decembrie 2020

Saint-Gobain România a reînnoit Declaraţiile de Mediu pentru plăcile 
din gips-carton produse la nivel local

Saint-Gobain România reînnoieşte Declaraţiile de Mediu pentru plăcile din gips-carton Rigips, fabricate în România, conform unui comunicat trimis redacţiei.

Potrivit sursei citate, una dintre priorităţile Grupului este protejarea mediului înconjurător, iar această preocupare se manifestă încă din stadiul de proiectare a produselor, prin adoptarea unei atitudini responsabile şi angajamentul permanent de a produce materiale care îndeplinesc cel mai înalt nivel de performanţă şi durabilitate. În acest sens, Saint-Gobain pune la dispoziţia dezvoltatorilor un portofoliu de produse cu Declaraţii de Mediu (en. Environmental Product Declaration, EPD). Declaraţiile de Mediu sunt esenţiale pentru evaluarea sustenabilă a clădirilor, oferind informaţii cantitative despre sustenabilitatea produselor şi contribuind la acumularea de credite (puncte) pentru scorul de obţinere a certificӑrii verzi pentru clӑdiri.

Saint-Gobain Rigips a reînnoit Declaraţiile de Mediu pentru următoarele produse fabricate în România:

Placa din gips-carton Rigips RB tip A 12.5 mm

Placa din gips-carton Rigips RBI tip H2 12.5 mm

Placa din gips-carton Rigips RF tip F 12.5 mm

Placa din gips-carton Rigips RF tip F 15 mm

Placa din gips-carton Rigips Fonic tip D

"Obţinerea Declaraţiilor de Mediu pentru plăcile din gips-carton fabricate în România reprezintă încă o confirmare a angajamentului nostru permanent de a genera produse sustenabile cu impact local ridicat, fiind un promotor activ al clădirilor verzi şi al unui mediu durabil.

Tot din portofoliul de produse cu Declaraţii de Mediu fac parte gleturile şi tencuielile Rigips şi Rimano. Aceste produse au în compoziţie materie primă reciclată (ipsos), fiind primul test de succes de reciclare a ipsosului în România. Această iniţiativă ne aduce mai aproape de obiectivul nostru de a susţine economia circulară şi de a reduce impactul asupra mediului, prin recuperarea şi reintroducerea în proces a deşeurilor. De asemenea, anul acesta au fost publicate şi Declaraţiile de Mediu pentru produsele din vată minerală marca ISOVER fabricate la Ploieşti. Aceste acţiuni strategice contribuie considerabil la scopul Grupului nostru, Making The World A Better Home, pentru binele nostru comun." declară Ovidiu Păscuţiu, CEO Saint-Gobain România.

Toate Declaraţiile de Mediu (EPD) sunt înregistrate în Sistemul International EPD, cel mai amplu sistem de declaraţii de mediu din lume, bazat pe standardele internaţionale ISO. Acestea sunt publice şi pot fi descărcate gratuit de pe www.environdec.com.

Energia în priză
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Apanova
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

02 Oct. 2023
Euro (EUR)Euro4.9744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7191
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1701
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7415
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.1602

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb