Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Salvaţi Copiii cere abrogarea OUG prin care a fost desfiinţată ANPDCA

D.B.
Companii /

Salvaţi Copiii cere abrogarea OUG prin care a fost desfiinţată ANPDCA

Organizaţia Salvaţi Copiii solicită abrogarea OUG prin care a fost desfiinţată Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA), arătând că o astfel de decizie, luată într-o guvernare anterioară, a creat uriaşe dificultăţi în coordonarea şi monitorizarea sistemului de protecţie a copilului. "Prin contopirea intereselor copilului cu cele ale adulţilor cu dizabilităţi se anulează primordialitatea intereselor lor, repetându-se greşelile din trecut", spun reprezentanţii Salvaţi Copiii.

Salvaţi Copiii aminteşte că, prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 68 din 6 noiembrie privind stabilirea unor măsuri la nivelul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, "o instituţie de o importanţă crucială pentru respectarea drepturilor copiilor din România", Autoritatea Naţionala pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA), a fost desfiinţată.

Reprezentanţii Salvaţi Copiii susţin că motivarea măsurii de desfiinţare a ANPDCA prin menţionarea "interesului public" este contradictorie, deoarece, în fapt, ignoră complet ceea ce, legal şi moral, este primordial pentru societatea românească: principiul constituţional al interesului superior al copilului - "Copiii [...] se bucură de un regim special de protecţie şi de asistenţă în realizarea drepturilor lor".

Salvaţi Copiii consideră că desfiinţarea acestei structuri strategice distincte, învestită cu competenţe clare în promovarea şi protecţia drepturilor copilului, va afecta profund procesul de monitorizare şi implementare a strategiilor şi planurilor de acţiune care vizează copilul.

Ordonanţa de urgenţă privind restructurarea Guvernului a fost adoptată în şedinţa de miercuri a Executivului, numărul ministerelor fiind redus la 16.

Conform documentului, la Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale se înfiinţează Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii, prin preluarea atribuţiilor de la Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Dizabilităţi şi de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie. Noua autoritate va fi condusă de un preşedinte cu rang de secretar de stat.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Olinia mea este ca Romania devine din CE in CE Mai corupta din cauza hartuirii europene....drepturile romanilor si a copiilor fiind neindreptatit. Acestora sunt crime impotriva romanilor!

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS