Sameday accelerează extinderea reţelei out of home până la 8.500 de puncte de livrare în regiune

R.S.
Miscellanea / 4 aprilie

Sameday accelerează extinderea reţelei out of home până la 8.500 de puncte de livrare în regiune

Sameday, prima companie de curierat din România care s-a extins în afara graniţelor, accelerează extinderea reţelei out of home până la 8.500 de puncte de livrare în regiune. Pe fondul dublării numărului de comenzi crossborder livrate în ultimele 12 luni, dar şi a creşterii accelerate a volumelor în cele trei ţări în care operează, compania românească de curierat va deschide 3.500 de noi easybox-uri şi puncte de livrare şi ridicare a coletelor de tip shop-in-shop. Astfel, compania care a introdus livrarea în easybox în piaţa din România va extinde cu 70% reţeaua out-of-home activă în regiune, conform unui comunicat transmis redacţiei.

În prezent, reţeaua easybox din regiune (România, Ungaria şi Bulgaria) numără peste 5.000 de lockere în peste 860 de localităţi. Sunt peste 3.900 de easybox-uri în România, peste 700 în Ungaria şi 500 în Bulgaria. Până în luna noiembrie 2024, când începe sezonul de vârf pentru ecommerce şi companiile de curierat, reţeaua de livrare out-of-home a SAMEDAY va număra 8.500 de puncte de livrare, dintre care peste 80% vor fi easybox-uri. Extinderea reţelei vizează creşterea acoperirii geografice la peste 1.000 de oraşe din regiune pentru facilitarea accesului consumatorilor la punctele de livrare şi ridicare de colete, potrivit comunicatului.

Ţinta regională este ca peste 50% din populaţia totală să se afle la mai puţin de şapte minute distanţă de mers pe jos faţă de cel mai apropiat punct din infrastructura regională de livrare. De asemenea, SAMEDAY plănuieşte creşterea capacităţii de stocare a punctelor easybox care au adopţie mare din partea consumatorilor, se precizează în comunicat.

"Prin extinderea accelerată a infrastructurii regionale de livrare out-of-home ce vizează creşterea numărului de easybox-uri şi introducerea sistemelor shop-in-shop ne dorim să ne consolidăm poziţia de partener strategic în dezvoltarea comerţului online în regiune. Continuăm astfel investiţia în infrastructura de livrare modernă, scalabilă şi sustenabilă, care are drept scop îmbunătăţirea experienţei consumatorilor şi reducerea costurilor de livrare pentru magazinele online din România, Ungaria şi Bulgaria. Extinderea infrastructurii va permite şi creşterea bazei de consumatori pe care magazinele online din regiune o pot accesa cu uşurinţă", a declarat Lucian Baltaru, CEO Sameday Group, se arată în comunicat.

În ultimele 12 luni, numărul coletelor expediate din România în Ungaria şi Bulgaria s-a dublat, urmând trendul popularităţii de care serviciile de livrare crossborder se bucură în rândul clienţilor. În intervalul aprilie 2023 - martie 2024 SAMEDAY a înregistrat o creştere cu 115% a numărului de magazine online care au accesat serviciile de expediere crossborder, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. În prezent, serviciul este accesat de peste 6.000 de clienţi, fiind deschis tuturor magazinelor online care colaborează cu SAMEDAY şi decid extinderea internaţională, se menţionează în comunicat.

Cu un total de 95 de milioane de colete livrate în regiune în ultimele 12 luni, SAMEDAY îşi consolidează rolul de partener cheie în extinderea magazinelor online din România către pieţele internaţionale. Prima companie românească de curierat care a deschis operaţiuni în afara graniţelor intră în 2024 în al patrulea an de activitate în Ungaria şi al doilea an de prezenţă în Bulgaria, este notat în comunicat.

Sameday va continua să aducă investiţii strategice şi anul acesta pentru a consolida ecosistemul de livrare din regiune şi pentru a oferi soluţii care potenţează creşterea magazinelor online.

În 2023 reţeaua easybox a crescut la nivel regional cu peste 11% faţă de anul precedent. În pieţele nou deschise, Ungaria şi Bulgaria, în ultimul an numărul easybox-urilor instalate a crescut cu 37%. Pe fondul trendului ascendent al numărului de colete livrate în regiune, în anul 2024 Grupul SAMEDAY va investi aproximativ 150 de milioane de lei in creşterea capacităţii de livrare prin extinderea reţelei out-of-home, se precizează în comunicat.

Investiţia totală planificată de Grupul SAMEDAY pentru 2024 este de peste 300 milioane de lei şi va fi direcţionată către extinderea reţelei regionale out-of-home, dezvoltări tehnologice şi optimizarea capacităţii şi vitezei de procesare şi livrare.

Operaţiunile pe care SAMEDAY le-a deschis în 2020 în Ungaria şi în 2022 în Bulgaria favorizează crearea unei zone de livrare unitare şi fără graniţe. Astfel, magazinele online din România, Ungaria şi Bulgaria îşi pot diversifica strategiile de abordare a clienţilor, având o penetrare mult mai mare în regiune, fără să mai fie nevoie de localizarea stocurilor în fiecare ţară, se arată în comunicat

Complementar livrării crossborder, SAMEDAY pune la dispoziţia comercianţilor români, unguri şi bulgari serviciul de Predare personală în easybox, First Mile to easybox, prin care aceştia pot reduce costurile de livrare şi pot alege încărcarea coletelor la orice easybox, la orice oră din zi şi din noapte. 400.000 colete au fost încărcate direct în easybox numai de comercianţii români în mai puţin de un an din momentul lansării serviciului.

Extinderea regională anunţată de SAMEDAY se încadrează în strategia companiei de a construi o infrastructură regională de livrare pentru magazinele online, uşor accesibilă şi capabilă să susţină servicii care aduc performanţă din punctul de vedere al costurilor şi timpilor de livrare.

Lansare carte
Conferinţa BURSA “Piaţa financiar-bancară”
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5940
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0203
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8371
Gram de aur (XAU)Gram de aur345.4718

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
tophotelconference.ro
mastercommunications.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb