Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Samsung şi Huawei - lideri pe piaţa smartphone-urilor 5G în primul trimestru

S.B.
Companii /

Samsung şi Huawei - lideri pe piaţa smartphone-urilor 5G în primul trimestru

Samsung şi Huawei au acaparat cea mai mare parte din piaţa smartphone-urilor 5G în primul trimestru al acestui an, cele două companii deţinând împreună două treimi din piaţă, potrivit news.ro.

La fel ca anul trecut, Samsung şi Huawei sunt companiile care domină piaţa smartphone-urilor când vine vorba de tehnologia 5G şi în acest început de an, conform unei analize făcute de Strategy Analytics.

Diferenţa dintre cele două companii este foarte mică. Samsung a vândut 8,3 milioane de unităţi şi deţine 34,4% din piaţă. Cu 8 milioane de unităţi vândute, Huawei ţine aproape de Samsung şi are 33,2% din piaţă.

Potrivit sursei citate, la mare distanţă vin Vivo, Xiaomi şi Oppo. Vivo a vândut 2,9 milioane de unităţi (12% din piaţă), Xiaomi a livrat 2,5 milioane de unităţi (10,4% din piaţă), iar Oppo a mutat 1,2 milioane de unităţi (5% din piaţă). Ultimele 5 procente sunt împărţite de diverşi alţi producători.

Cercetarea Strategy Analytics ne arată o piaţă a smartphone-urilor 5G care, cu excepţia Samsung, este dominată de companii din China în primul trimestru al primului an în care această tehnologie va crea un impact.

Cu Apple absent din peisaj, cel puţin până când va lansa iPhone-urile din toamnă, piaţa smartphone-urilor 5G este o reprezentare la scară mai mică a pieţei smartphone-urilor cu Android. Şi acolo lupta se duce între Samsung şi numeroşii producători chinezi, a mai informat news.ro.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS