SĂNĂTATEObiectiv: reducerea poverii bolilor netransmisibile

Ziarul BURSA #Companii #Sănătate /

Scopul ţării noastre este de a reduce povara bolilor netransmisibile până în 2030 la nivelul mediei UE sau chiar mai mult, susţine secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Tiberius Brădăţan. Acesta a participat în Turkmenis­tan la o reuniune la nivel înalt a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii privind controlul bolilor netransmisibile.

În 2018 şi 2019 au fost alocate resurse pentru a permite dezvoltarea programelor de screening pentru cancer, accesul la medicamente inovative şi la investigaţiile necesare, se arată în comunicatul Ministerului Sănătăţii. Tiberius Brădăţan a vorbit despre implementarea Declaraţiei Politice în domeniul bolilor netransmisibile, adoptată în 2018 de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite: "Scopul nostru este de a reduce povara bolilor netransmisibile până în 2030 la nivelul mediei UE sau chiar mai mult. România este de asemenea implicată în iniţiativa OMS de îmbunătăţire a calităţii serviciilor pentru persoanele cu dizabilităţi psiho-sociale şi intelectuale. Creşterea de 1,8 miliarde de Euro a bugetului sănătăţii în 2019 comparativ cu 2018, a fost gândită pentru a reduce inegalităţile şi de a îmbunătăţi starea de sănătate a cetăţenilor români".

Impactul principalelor boli netransmisibile - diabet zaharat, boli cardiovasculare, cancer, boli respiratorii cronice şi tulburări psihice - este alarmant, iar în regiunea Europeană a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii aceste cinci categorii de afecţiuni reprezintă aproximativ 86% din decese şi 77% din cazurile de îmbolnăvire. Măsurile pe care toate statele membre ale OMS le pot lua pentru reducerea consumului de tutun şi de alcool, evitarea în alimentaţie a excesului de sare şi grăsimi saturate, reducerea consumului de băuturi şi alimente cu un conţinut ridicat de zahăr, încurajarea activităţii fizice sunt cele mai eficiente metode pentru scăderea impactului bolilor netransmisibile şi evitarea deceselor premature.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Hidroelectrica
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
daccaworking.ro
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS