SANITAS:Salariaţii din sistemele care asigură tratamentul şi îngrijirea populaţiei sunt epuizaţi fizic şi psihic

J.P.
Miscellanea /

Salariaţii din sistemele care asigură tratamentul şi îngrijirea populaţiei sunt epuizaţi fizic şi psihic

Federaţia SANITAS a declanşat azi greva japoneză, pentru a atrage atenţia că angajaţii din sistemul sanitar sunt epuizaţi fizic şi psihic în această perioadă, sunt discriminaţi şi supuşi dispreţului public şi au dreptul la o muncă decentă, conform Agerpres.

Anual, a şaptea zi a lunii octombrie este dedicată muncii decente. Conceptul presupune remuneraţie corectă, securitate în timpul serviciului, oportunităţi de dezvoltare profesională, libertate de exprimare, participare activă în luarea de decizii şi - nu în ultimul rând - egalitate de şanse între bărbaţi şi femei.

Organizaţia Internaţională a Muncii recomandă guvernelor lumii să adopte măsuri care să asigure munca decentă, o condiţie esenţială pentru reducerea sărăciei şi o dezvoltare durabilă şi echitabilă.

"În acest context, astăzi, 7 octombrie 2020, Federaţia SANITAS a fost nevoită să declanşeze "greva japoneză" pentru a trage un puternic semnal de alarmă, colectiv, asupra faptului că salariaţii din sistemele care asigură prevenţia, tratamentul şi îngrijirea populaţiei aceste ţări, cu preponderenţă în această perioadă în care noul coronavirus face ravagii, sunt epuizaţi fizic şi psihic, sunt discriminaţi şi expuşi dispreţului public printr-o excesivă mediatizare a "răsplăţilor financiare promise sau chiar legiferate", dar în realitate neacordate! Mai mult decât atât aceşti salariaţi sunt cei mai expuşi contaminării cu coronavirusul SARS-Cov-2, 1 din 25 de nou infectaţi fiind din rândul personalului medical sau auxiliar", se arată în comunicatul citat.

Astfel, salariaţii din sănătate, asistenţă socială, direcţiile de sănătate publică, unităţile de asistenţă medico-socială, servicii de ambulanţă, medicină şcolară protestează începând de miercuri, fără întreruperea activităţii, pentru a nu pune în niciun fel în pericol pacienţii, aşteptându-se ca autorităţile române să îi trateze cu aceeaşi decenţă.

"Şi, măcar în al doisprezecelea ceas, să înţeleagă că trebuie să respecte legea, respectându-le toate drepturile: cele de natură salarială, cele de protecţie la locul de muncă, cele de repaus pentru recuperarea capacităţii de muncă, cele care să elimine orice discriminare între categoriile de salariaţi din acelaşi tip de unităţi şi cu acelaşi tip de activitate", mai spun sindicatele.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Raspandirea virusuli,se datoreaza masurilor proaste luata de guvern in aceasta perioada(deschiderea scolilor si mai ales alegerile locale).S-a tinut cont de vointa si interesele unora si mai putin de sanatatea oamenilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

18 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0405
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5329
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.2202

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Video

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro