"Şantierul Naval" Constanţa a emis şase milioane de acţiuni noi

Ana Moglan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 28 iulie 2004

"Şantierul Naval" Constanţa a decis, în cadrul AGA din data de 28 aprilie, majorarea capitalului social cu 5.150.000 de dolari, prin aport în numerar. Suma reprezintă echivalentul a 171,6 miliarde de lei, la cursul comunicat de BNR în data de 2 aprilie 2004 (un dolar = 33.328 lei). Acţionarii care figurau în registru la data de referinţă (22 aprilie) şi-au putut exercita dreptul de preferinţă la subscriere într-o perioadă de o lună de la data publicării hotărîrii în Monitorul Oficial.

Raportul asupra şedinţei Consiliului de Administraţie din data de 22 iulie informează că au fost subscrise 6.030.633 de acţiuni cu valoarea nominală de 25.000 de lei. Contravaloarea subscrierii (150,7 miliarde de lei) a fost vărsată, pentru majorarea de capital, de către acţionarul "Resource International".

Capitalul social al "Şantierului Naval" Constanţa a mai fost majorat la finele anului trecut, prin conversia în acţiuni a obligaţiilor pe care societatea le avea către furnizorii de utilităţi, o serie de bugete locale şi centrale. În urma acelei majorări, capitalul social al companiei a ajuns la 1.118,6 miliarde de lei. Acţionarul majoritar este "Resource International" din insulele Marshall, care a cumpărat pachetul majoritar în aprilie 2002, în urma unei tranzacţii în valoare de 17,4 milioane de dolari. În iunie anul acesta, "Resource International" a raportat că deţine 92,44% din capitalul social al companiei "Şantierul Naval" Constanţa.

Titlurile emitentului se tranzacţionează prin sistemul electronic al Bursei de Valori Bucureşti, la categoria acţiunilor nelistate, sub simbolul SNC. Ultima tranzacţie cu aceste valori mobiliare a fost înregistrată în data de 27 iulie, la preţul de 19.500 lei/acţiune. Cursul titlurilor SNC a evoluat pe un trend crescător, de la începutul acestui an, cu marje de fluctuaţie accentuate.

Lansare carte
Conferinţa BURSA “Piaţa financiar-bancară”
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5940
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0203
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8371
Gram de aur (XAU)Gram de aur345.4718

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
tophotelconference.ro
mastercommunications.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb