SAPE demarează proiectul hidrocentralei Tarniţa - Lăpuşteşti

F.D.
Companii / 18 iunie

Bogdan Nicolae Stănescu, preşedintele Directoratului SAPE

Bogdan Nicolae Stănescu, preşedintele Directoratului SAPE

Societatea de Administrare a Participaţiilor în Energie (SAPE) anunţă că, în procedura licitaţiei publice, două companii au depus oferte pentru realizarea "Studiului de Fezabilitate şi Documentaţia tehnico-economică aferente obiectivului de investiţii Centrala hidroelectrică cu acumulare prin pompaj (CHEAP) Tarniţa - Lăpuşteşti", conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

"Depunerea ofertelor pentru studiul de fezabilitate marchează un moment crucial pentru dezvoltarea hidrocentralei Tarniţa. Echipa SAPE va evalua cu atenţie aceste oferte pentru a asigura respectarea cerinţelor legale şi pentru a avansa cu succes acest proiect de importanţă vitală pentru securitatea energetică a României. Depunerea ofertelor pentru realizarea studiului de fezabilitate reprezintă primul pas, dar, o dată cu acesta, putem spune că, oficial, a demarat realizarea hidrocentralei Tarniţa. Suntem mândri să ne implicăm într-un proiect de asemenea anvergură şi responsabilitate", spune dl Bogdan Nicolae Stănescu, Preşedintele Directoratului Societăţii de Administrare a Participaţiilor în Energie.

Construirea şi funcţionarea hidrocentralei cu acumulare prin pompaj Tarniţa - Lăpuşteşti are numeroase avantaje: îmbunătăţeşte regimul de funcţionare a centralei atomo-electrice de la Cernavodă, mai ales în perspectiva construirii Unităţilor 3 şi 4, dar şi a centralelor termoelectrice pe combustibili fosili, prin transferul de energie electrică de la gol, la vârf de sarcină; participă la reglajul frecvenţă - putere; asigură rezerva terţiară rapidă; asigură rezerva de avarie de scurtă durată; asigură condiţii optime pentru funcţionarea centralelor electrice intermitente regenerabile; furnizează putere reactivă şi funcţionarea în regim compensator, asigurând respectarea standardelor de calitate a energiei electrice; îmbunătăţeşte participarea SEN la piaţa unică europeană de energie electrică, mărind gradul de siguranţă pe ansamblul SEN şi creşte posibilitatea exploatării SEN în condiţii tehnice şi economice superioare.

"Viziunea noastră în ceea ce priveşte investiţiile este pe termen lung. Ne dorim o dezvoltare sustenabilă a companiei, astfel că, pe lângă producţia din surse regenerabile, care se dezvoltă utilizând atât fonduri proprii, cât şi europene, urmărim o echilibrare a mixului energetic, utilizând gazul natural, proiectul Titan Power, de realizare a unei centrale în cogenerare de înaltă eficienţă, fiind un exemplu în acest sens. Pe lângă proiectele de generare, avem şi proiectele de stocare a energiei, prin utilizarea hidrogenului (S.A.P.E Hydrogen 10) şi cel mai mare proiect în care suntem implicaţi, cel al hidrocentralei Tarniţa. SAPE va deveni un jucător extrem de important nu numai pe piaţa de energie din România, ci şi din regiune. De aceea suntem hotărâţi să depunem toate eforturile pentru ca proiectul CHEAP Tarniţa-Lăpuşteşti, împreună cu toate celelalte proiecte ale noastre, să se realizeze într-un timp cât mai scurt!", mai spune Bogdan Nicolae Stănescu, Preşedintele Directoratului SAPE

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Ne îngropăm în studii de fezabilitate.

    Papă unii banii și apoi pa proiect! 

    Prietenul nostru de la Rompetrol, cu poza lui tantosa...doar un mod de viata...nimic alceva.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9731
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5973
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3086
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9669
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.5667

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb