DIGI Comunications

Scade numărul de şcoli în care se aplică scenariul "hibrid"

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 18 septembrie 2020

Ministerul Educaţiei anunţă că după primele patru zile de şcoală sunt 12.981 de unităţi de învăţământ care funcţionează în Scenariul 1, alte 4.375 care organizează cursurile după Scenariul 2 şi 300 în Scenariul 3, adică exclusiv online. Luni dimineaţa, înaintea primului clopoţel situaţia se prezenta astfel: 12.423 de şcoli aplicau scenariul verde, în alte 4.915 unităţi de învăţământ era aplicat scenariul hibrid (galben), iar în 263 de şcoli se învăţa online (urmând scenariul roşu), existând şi câteva unităţi şcolare care combină scenariul galben cu cel verde. După cum se vede, se înregistrează creşteri atât în privinţa numărului de şcolilor din scenariul verde, cât şi din cel roşu.

Potrivit unui comunicat al MEC: "Ministerul Educaţiei şi Cercetării monitorizează dinamica scenariilor de funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, la nivel naţional, aceasta fiind influenţată de evoluţia situaţiei epidemiologice din fiecare judeţ. (...) Reamintim că, potrivit ordinului comun al ministrului educaţiei şi cercetării şi al ministrului sănătăţii nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unităţile/instituţiile de învăţământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcţionare este rata incidenţei cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori". Astfel, în 17 septembrie, în conformitate cu datele transmise de inspectoratele şcolare judeţene se înregistrează următoarea situaţie: 12.981 de unităţi de învăţământ în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară; 4.375 de unităţi de învăţământ în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, respectiv revenirea parţială (prin rotaţie de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie; 300 de unităţi de învăţământ în Scenariul 3 (S3): participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online.

Conform sursei citate, Consiliile de administraţie din fiecare unitate de învăţământ adoptă propunerile de scenarii şi, implicit, schimbarea acestora, în funcţie de analiza situaţiei epidemiologice efectuate de către direcţiile de sănătate publică şi Institutul Naţional de Sănătate Publică, de infrastructura şi de resursele existente în fiecare unitate de învăţământ.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

09 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9212
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1382
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4671
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6712
Gram de aur (XAU)Gram de aur232.3306

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Garanti BBVA
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro