Scăderi pe linie pentru indicii BVB

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital /

Scăderi pe linie pentru indicii BVB

Tranzacţii "deal" de 8,7 milioane de lei cu acţiunile Banca Transilvania 

Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au înregistrat scăderi în şedinţa de tranzacţionare de ieri, într-o zi în care circa jumătate din companiile prezente în piaţa noastră de capital s-au prezentat în faţa investitorilor cu rezultatele obţinute după primele şase luni ale acestui an.

Rulajul a fost de 39,04 milioane de lei, peste cel din şedinţa anterioară, când în piaţa principală de la BVB au fost consemnate schimburi de 33,51 milioane de lei, lichiditatea de ieri fiind ajutată şi de două transferuri de tip "deal", în sumă de 8,7 milioane de lei, realizate cu acţiunile Banca Transilvania (TLV).

Schimburile au fost derulate la preţul unitar de 2,375 lei, cu 0,21% sub referinţa din piaţa "regular".

Anca Păltineanu, analist de investiţii în cadrul casei de brokeraj Tradeville, ne-a transmis: "Astăzi (n.r. ieri), indicii Bursei de Valori Bucureşti au avut o evoluţie negativă, asemănătoare cu cea din principalele burse europene şi americane, care au scăzut în prima parte a zilei. Indicele BET a pierdut 0,7% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între -0,73% pentru BET-BK şi -0,19% pentru BET-FI. Valoarea totală a tranzacţiilor din piaţa reglementată a fost de 8,27 milioane de euro, sub media zilnică de 9,44 milioane de euro înregistrată de la începutul anului.

Cel mai mare avans pe segmentul principal l-au înregistrat acţiunile Transilvania Construcţii (COTR), +7,84%, pe fondul tranzacţionării unui volum redus. Din cadrul indicelui BET, cea mai bună evoluţie a fost înregistrată de acţiunile Nuclearelectrica (SNN), cu +1,88%, pe fondul tranzacţonării unui volum ce depăşeşte media ultimelor şase luni. Cea mai mare scădere din piaţa reglementată au înregistrat-o astăzi (n.r. ieri) acţiunile Carbochim (CBC), cu -12,86%, în condiţiile unui volum redus. Din cadrul indicelui BET, cea mai slabă evoluţie a zilei au marcat-o titlurile Transgaz (TGN), -2,93%, pe fondul unui volum de acţiuni aflat peste media tranzacţionată în ultimele şase luni pentru acest simbol."

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile TLV, a căror cotaţie a coborât cu 2,1%, până la 2,33 lei, pe în condiţiile unui rulaj de 8,14 milioane de lei.

Acţiunile Fondul Proprietatea (FP) au încheiat şedinţa de tranzacţionare în stagnare, la preţul unitar de 1,1 lei, valoarea schimburilor cu titlurile FP însumând 7,14 milioane de lei.

Pe poziţia a treia în acest top se găsesc acţiunile BRD - Groupe Societe Generale (BRD), care au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 13,3 lei, cu 0,75% sub cel din şedinţa anterioară, pe fondul unei valori transferate de 2,07 milioane de lei.

Indicele compozit BET Plus a coborât cu 0,69%, iar indicele BET-NG, al sectorului energetic şi al utilităţilor, a avut o depreciere de 0,43%.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Multumesc, informatii utile

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria Bank
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS