Scăderi pentru bursele europene, după ridicarea dobânzii de către BCE

A.I.
Ziarul BURSA #Internaţional / 9 septembrie 2022

Scăderi pentru bursele europene, după ridicarea dobânzii de către BCE

Banca Centrală Europeană a crescut rata dobânzii de politică monetară cu 0,75%

Pieţele europene au scăzut ieri, majoritatea sectoarelor fiind în teritoriul negativ, după ce Banca Centrală Europeană (BCE) a crescut rata dobânzii de politică monetară cu 75 de puncte de bază.

Indicele pan-european Stoxx 600 avea, la ora 17:30, un declin de 0,24%, în timp ce la Frankfurt, indicele DAX30 era în scădere cu 1,06%. Indicele FTSE 100 al pieţei londoneze avea un recul de 0,31%, în vreme ce pentru CAC40 de la Paris declinul era de 0,13%.

Acţiunile lanţurile comercianţilor de bunuri de larg consum aveau printre cele mai mari pierderi, în timp ce titlurile bancare erau în creştere.

Creşterea ratei dobânzii de către BCE, pentru calmarea inflaţiei care este la record istoric, alimentează tot mai mult temerile intrării în recesiune a zonei euro, care se confruntă şi cu perspectiva unei ierni grele, din cauza diminuării masive a livrărilor de gaze din Rusia.

Contractele futures ale petrolului Brent (etalonul pieţei europene) cu scadenţa în noiembrie erau în creştere cu 1,1%, la 89 de dolari pe baril. În schimb, contractele futures ale aurului cu scadenţa în decembrie erau în scădere cu 0,66%, la 1.716 de dolari pe uncie, în timp ce contractele pentru argint aveau o apreciere de 0,35%, la 18,317 dolari pe uncie, conform investing.com.

Creşteri pentru pieţele de acţiuni americane, în prima parte a sesiunii bursiere

În Statele Unite, după mai bine de o oră de tranzacţionare, indicii erau în creştere. Iniţial, sesiunea bursieră a debutat în teritoriul negativ, în contextul comentariilor preşedintelui Rezervei Federale, Jerome Powell, care a reiterat angajamentul băncii centrale americane de "a face orice pentru a lupta cu inflaţia", potrivit CNBC.

De asemenea, Powell a spus că o pauză în creşterea dobânzilor sau începerea reducerii ratelor nu va veni în curând. "Istoria avertizează cu fermitate împotriva domolirii premature a politicii", a spus preşedintele Fed-ului, conform trustului media american. "Pot să vă asigur că suntem angajaţi puternic în acest proiect (n.r. de reducere a inflaţiei) şi vom continua până când treaba va fi încheiată".

Indicele Dow Jones Industrial Average avea un avans de 0,29%, în timp ce pentru S&P 500 creşterea era de 0,34%. Indicele Nasdaq Composite, al companiilor ce activează în domenii intensive în cunoaştere, era în urcare cu 0,37%.

Acţiunile Apple erau în scădere cu 0,2%, în timp ce titlurile Meta Platforms (fosta Facebook) aveau o creştere de 0,69%. Acţiunile Microsoft erau în apreciere cu 0,48%. Titlurile Exxon Mobile aveau un avans de 0,29%, în timp ce acţiunile United Airlines urcau cu 1,55%.

Randamentul titlurilor de stat americane pe zece ani era de 3,266%, în stagnare, în timp ce randamentul celor pe 30 de ani avea o creştere de 0,2%, la 3,412%. Randamentele obligaţiunilor se mişcă invers faţă de preţuri.

La ora 17:30, Bitcoin se tranzacţiona la 19.300 de dolari, în creştere cu 2,1%, în timp ce Ethereum erau în urcare cu 6,3%, la 1.642 de dolari, conform investing.com.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. nu prea merge bursa cu bani scumpi :))

    Bursa este un instrument al neoliberalilor capitalisti de manipulare si furt a capitalurilor... E mai rau ca si jocurile de noroc in care castiga numai casa... Asta este...Totul este manipulare si minciuna...

    Bursa este un lucru excelent dar cu 2 conditii:

    - cunostinte economico-financiare solide

    - informatii specifice pe jumatate legala 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

01 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9148
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5152
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9264
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5638
Gram de aur (XAU)Gram de aur279.6982

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro