Abonament gratuit

SCANDAL ÎN UNGARIAPreşedintele Parlamentului, Laszlo Köver, îi asimilează pe homosexuali cu pedofili

I.V.
Internaţional /

Laszlo Köver (Sursa foto: Twitter)

Laszlo Köver (Sursa foto: Twitter)

Declaraţii ale preşedintelui Parlamentului ungar - care-i asimilează pe homosexuali pedofililor - provoacă proteste în rândul opoziţiei şi unor asociaţii ale lesbienelor, gay-ilor, bisexualilor, transsexualilor şi queer (LGBTQ), care le denunţă, scandalizate, drept "periculoase", relatează AFP.

Preşedintele Parlamentului Laszlo Köver, un membru al Partidului Fidesz (conservator şi suveranist) al premierului Viktor Orban, a apreciat miercuri, vorbind despre homosexuali, că "din punct de vedere moral, nu există o diferenţă între comportamentul unui pedofil şi al celui care cere adoptarea, întrucât copilul este un obiect al dorinţei în ambele cazuri".

Aceste declaraţii, preluate de presă, la o reuniune publică, în cadrul campaniei în vederea alegerilor europene de la 26 mai, au fost denunţate drept revoltătoare de către aleşii din cadrul opoziţiei.

"Ar trebui să-i fie ruşine... El este preşedintele Parlamentului", şi-a exprimat indignarea Timea Szabo din cadrul Partidului Dialog (centru-stânga).

Deputata independentă Bernadett Szel, una dintre principalele reprezentante ale opoziţiei, Fidesz "a virat în extrema dreaptă" şi nu mai are "inhibiţii".

Partidul DK (centru), a avertizat că deputaţii săi nu se vor mai ridica să-l salute pe preşedintele Parlamentului, pe care l-a catalogat drept un "criminal politic".

"Să compari voinţa de a deveni părinte adoptiv cu pedofilia nu-i răneşte doar pe părinţii LGBTQ, ci pe toţi părinţii", a denunţat principala asociaţie ungară care apără persoane homosexuale, bisexuale şi transsfexuale.

Guvernul ungar al lui Viktor Orban susţine că apără "familia tradiţională" şi se opune căsătoriei între persoane de acelaşi sex, în numele "valorilor creştine" ale societăţii, la care trimite Costituţia ungară revizuită în 2011 de către majoritatea populistă şi suveranistă a lui Orban.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa Energia în priză
DTLAWYERS
Nuclearelectrica
Hidroelectrica

Curs valutar BNR

30 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8698
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1617
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5043
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3406
Gram de aur (XAU)Gram de aur252.1123

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
CEZ România
Smart City România
CONPET
AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
BTPay
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie