Scandalul de la Federaţia de Hochei continuă

O.D.
Sport / 11 noiembrie 2022

Scandalul de la Federaţia de Hochei continuă

Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă a reacţionat printr-un comunicat, după ce în această săptămână ministrul Sportului, Eduard Novak, a calificat situaţia forului drept "dezastru total".

Novak a afirmat, potrivit presei, în şedinţa comună a Comisiilor pentru tineret şi sport din Senat şi Camera Deputaţilor, că FRHG a organizat alegeri nestatutare şi că la federaţie s-au găsit foarte multe nereguli. "E un dezastru total. Nu putem permite acest lucru. Sportul are de suferit", a spus Novak.

FRHG a reacţionat: "Referitor la afirmaţia ministrului Sportului, Eduard Novak, privind situaţia actuală a Federaţiei, cu respect putem spune că "un dezastru" arată aşa: datorii de aproximativ 1 milion de euro care s-au adunat în perioada 2008 şi octombrie 2013, în care conducerea FRHG a fost asigurată de către fosta conducere. Pe lângă facturile neachitate, vechea conducere a lăsat datorii la plata cantonamentelor loturilor naţionale, echipamentelor achiziţionate de la firme din străinătate, lucrărilor de reabilitare la patinoarul Flamaropol. În decembrie 2013, magazia cu echipament era goală, fără a exista vreun document de intrare/ieşire a echipamentului achiziţionat etc.

Azi, spre comparaţie, dacă se poate face aşa ceva, Federaţia nu mai are niciun leu datorie şi este pe plus contabil. De asemenea, rezultatele echipelor naţionale sunt cele mai bune din ultimele două decenii: începând cu 2014, FRHG, alături de cluburile de hochei pe gheaţă, a reuşit performanţa de a aduce România în al doilea eşalon valoric mondial, mult peste ceea ce teoretic ar putea hocheiul românesc dacă ne raportăm la infrastructura sportivă din ţară, şi aducem în România competiţii internaţionale importante. Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă (FRHG) a trimis încă din 4 noiembrie 2022 o scrisoare deschisă către Primul Ministru al României, domnul Nicolae Ciucă, în care semnalam că Ministerul Sportului abuzează de prerogativele sale cu unicul scop de a îndepărta conducerea actuală a FRHG, iar decizia de săptămâna aceasta confirmă acest lucru.

Ministerul Sportului a analizat hotărârile Adunării Generale Ordinare din data de 15 septembrie fără a ţine cont de statut, de context, urmărind doar propriul interes şi a decis că 12 structuri sportive participante care aveau suspendat dreptul de vot deoarece nu şi-au plătit în termen datoriile istorice către federaţie, amenzile şi alte obligaţii ar fi trebui să fie lăsate să voteze. Concluzia Ministerului statuează astfel că orice structură membră a Federaţiei poate ignora plata obligaţiilor şi poate acumula datorii până în ziua alegerilor, controlul asupra conducerii Federaţiei devenind, astfel, singurul obiectiv. Despre nedreptatea faţă de cluburile care îşi achită onest şi la timp aceste obligaţii, ce mai putem spune?

Cine are şi cine nu drept de vot este clar menţionat în statutul Federaţiei, document cunoscut de reprezentanţii tuturor structurilor sportive.

Decizia Ministerului Sportului de a suspenda efectele Hotărârii adoptate în Adunarea Generală Ordinară de Alegeri din data de 15 septembrie este una care ţine cont disproporţionat de anumite interese politice şi vine după două luni în care am fost asaltaţi de controale de tot felul care ne-au blocat activitatea".

La începutul acestei săptămâni, Ministerul Sportului a anunţat că suspendă efectele Hotărârii adoptate în Adunarea Generală Ordinară de Alegeri a Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă, din data de 15 septembrie. Decizia a venit după ce comisia mixtă de verificare, constituită de Ministerul Sportului ca urmare a plângerilor la adresa conducerii FRHG, a constatat că au fost încălcate mai multe prevederi legale în organizarea alegerilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro
Gala Regista 2023

Curs valutar BNR

07 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9022
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5747
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9405
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4884
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3601

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro