Abonament gratuit

Scandalul din fotbalul elen continuă

Ziarul BURSA #Sport /

Clubul de fotbal PAOK Salonic (Grecia) a fost penalizat cu 7 puncte în campionat pentru acţionariat comun cu un alt club din prima divizie, Xanthi, a anunţat Comitetul de disciplină al Ligii elene de fotbal.

La rândul său, Xanthi a fost penalizat cu 12 puncte ca urmare a acestei decizii, care zguduie din nou fotbalul elen, afectat deja de multiple scandaluri care au determinat intervenţia guvernului şi a Uniunii Europene de Fotbal (UEFA).

Cele două cluburi pot face apel la această decizie. Din punct de vedere sportiv, această măsură o avantajează pe Olympiakos, care are 66 de puncte în campionat şi îşi măreşte avantajul, în timp ce PAOK, a doua clasată, coboară de la 59 de puncte la 52 de puncte.

Ivan Savvidis, proprietarul lui PAOK, a fost acuzat în decembrie 2019 că ar deţine printr-un membru al familiei sale acţiuni la Xanthi, o practică ilegală şi pasibilă cu retrogradarea. Însă PAOK, campioana en titre, a negat orice conflict de interese şi a calificat aceste acuzaţii drept "o înşcenare" orchestrată de Olympiakos.

Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, şi vicepreşedintele FIFA, Greg Clarke, s-au aflat, recent, la Atena, pentru a-i ajuta pe oficialii Federaţiei de fotbal din această ţară să contureze planul de acţiune pentru revizuirea acestui sport. Sportul-rege din Grecia a fost puternic afectat în ultimii ani de recesiunea economică, de probleme financiare şi de confruntări violente între suporteri, multe partide din campionat şi din Cupă disputându-se cu porţile închise. De asemenea, şi prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis ar urma să aibă o întâlnire cu preşedintele FIFA, Gianni Infantino, pentru a discuta aspecte care ţin de îmbunătăţirea situaţiei fotbalului elen.

De altfel, la finele lunii trecute, Mitsotakis a promis "reformarea" fotbalului elen cu ajutorul UEFA şi a FIFA, în urma diferendului care opune două dintre cele mai mari cluburi elene, Olympiakos Pireu şi PAOK Salonic. O comisie a recomandat chiar retrogradarea clubului din Salonic. Savvidis şi patronul lui Olympiakos, Vangelis Marinakis, deţin mai multe trusturi media în care îşi întreţin rivalitatea.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS