Scandia Food România achiziţionează producătorul de mezeluri Agra's

S.B.
Companii / 17 decembrie 2021

Scandia Food România achiziţionează producătorul de mezeluri Agra's

Scandia Food, liderul pieţei de conserve din România, a anunţat vineri că achiziţionează Agra's Alba Iulia, o companie specializată în procesarea cărnii şi producţia de preparate pe bază din carne, informează news.ro.

"Scandia Food, liderul pieţei de conserve din România, confirmă achiziţia Agra's Alba Iulia, o companie specializată în procesarea cărnii şi producţia de preparate pe bază din carne. Tranzacţia se alătură planului de expansiune comunicat de către reprezentanţii companiei. Preluarea Agra's de către Scandia Food aduce o extindere a portofoliului de produse dar şi a capacităţilor de producţie şi procesare a cărnii la nivel de grup, extinzând astfel capabilităţile în categoria de mezeluri", a informat compania.

Compania Agra's procesează lunar aproximativ 200 de tone de carne, în fabrica din localitatea Oarda, judeţul Alba, iar produsele sunt comercializate atât prin reţeaua proprie de magazine, cât şi în afara acestora, în diferite zone ale ţării dar şi la export, în ţări precum Italia sau Cipru.

"În România, Scandia Food este lider în categoria de conserve şi un jucător cu tradiţie în piaţa de produse alimentare. Această achiziţie ne permite să ne ducem mai departe strategia de dezvoltare prin achiziţia unor jucători cu notorietate din sectorul alimentar, pentru atragerea de noi volume şi de a beneficia de sinergii care derivă din acestea. Totodată, această tranzacţie susţine strategia companiei de migrare din zona de producător de conserve către o companie de food", a declarat Andrei Ursulescu, director general şi Aadministrator Scandia Food.

Compania Agra's deţine în acest moment o fabrică în localitatea Oarda, judeţul Alba, precum şi 9 magazine proprii. Fabrica are o capacitate de producţie de 4.500 de tone anual şi aproximativ 300 de angajaţi.

Scandia Food va fi implicată în deciziile şi procesul de management al companiei alături de echipa de management existentă în cadrul companiei Agra's

În procesul de negociere şi finalizare a tranzacţiei încheiate, Scandia Food a fost asistată de către KPMG România pentru zona de due-dilligence legal şi fiscal, casa de avocatură Aron Dinu & Asociaţii, cu sprijinul avocaţilor Rareş Dinu şi Alexandra Tudorache pentru due-dilligence legal şi perfectarea documentelor de tranzacţie, Dan Weiler în calitate de consultant al tranzacţiei, firma de consultanţă strategică Roland Berger Strategy Consultants pentru due-dillgence-ul operaţional, precum şi de către consultanţii de la A.T. Kearney, care s-au ocupat de integrarea achiziţiei în structura Scandia Food.

Scandia Food, lider pe piaţa conservelor din România, este o companie autohtonă prezentă cu produse alimentare, deţinătoare a şase capacităţi de producţie şi peste 1.000 de angajaţi. Mărcile deţinute de companie sunt Scandia Sibiu, Bucegi, Sadu, Lotka, Năvodul Plin, Tapas, Rotina, Roua, Sunset Nuts,Yummy Snacks. Compania este prezentă în categoriile de conserve pe bază din carne, conserve de peşte, conserve pe bază de legume, zacuscă, murături dar şi snack-uri sărate, dulciuri. În 2021 Scandia s-a extins în producţia şi distribuţia de produse congelate sub brandurile Scandia Sibiu, Sibiu şi Roua.

Agra's este un business românesc specializat în procesarea cărnii, având peste 80 de produse individuale, de la produse crud-uscate, la produse procesate, fierte şi afumate. În anul 2010 compania a intrat pe piaţa de retail prin lansarea reţelei de magazine proprii Agra's.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0469
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1652
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6367
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7253

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro