Schimbări în componenţa indicilor BVB, începând cu 21 martie

A.I
Piaţa de Capital / 10 martie

Schimbări în componenţa indicilor BVB, începând cu 21 martie

Acţiunile Aquila intră în indicele BET, care va ajunge la douăzeci de companii

Indicele BETAeRO se va extinde cu titlurile a nouă emitenţi

Acţiunile Aquila Part Prod Com, ultima companie listată în Piaţa Reglementată a

Bursei de Valori Bucureşti (BVB) la finele anului trecut, vor intra în structura indicelui BET începând cu data de 21 martie, conform unui comunicat al opertorului pieţei noastre de capital.

Astfel, indicele BET va ajunge la douăzeci de componente, după ce anul trecut au fost incluse Transport Trade Services şi One United Properties, companii listate în 2020.

De asemenea, Aquila va fi inclusă în indicele extins BET-XT, de unde va fi exclusă Farmaceutica Remedia, şi în indicele BET-BK, ce serveşte drept reper de randament al fondurilor de investiţii în acţiuni, în locul Antibiotice, conform deciziei de ieri a Comisiei Indicilor Bursei de Valori Bucureşti.

În indicele compozit BETPlus, pe lângă Aquila vor fi incluse titlurile Chimcomplex Borzeşti şi Mecanică Fină, în timp ce acţiunile Altur şi Ropharma vor fi excluse.

În indicele BETAeRO, al companiilor listate pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare al BVB, vor intra acţiunile companiilor Adiss, Arobs Transilvania Software, Bonas Import Export, Connections Consult, GoCab Software, Holdingrock1, Magazin Universal Maramureş, Softbinator Technologies, Star Residence Invest.

"Ponderile simbolurilor din componenţa indicilor, respectiv a valorilor factorilor de free-float (FFi), a factorilor de reprezentare (FRi), a factorilor de lichiditate (FLi) şi a factorilor de corecţie a preţului (FCi) vor fi determinate pe baza numărului de acţiuni şi a preţurilor de închidere înregistrate la finalul şedinţei de tranzacţionare din dată de 11 martie 2022", se arată în raportul BVB.

Opinia Cititorului ( 5 )

 1. traducerea=maine avem iar circ pe aero pentru a prinde loc mai in fata in indicele minune

  scopul?tichia de margaritar ,ca abia Vanguard sau Blackrock si-ar permite pierderile sa faca un ETF pe aero,deocamdata nu cred ca-s interesate 

  voi ati observat ca pe TRP cineva isi bate joc, la propriu, de cumparatori? uitati-va la numarul de actiuni, la fiecare ordin.

  1. Se joaca firmele lui Dorel Goia cu ele?

   Dar ASF-ul nu vede concertarea de la TRP?

   :))) 

  Astia nu pot lasa o companie macar un an pe bursa ca sa vezi ce si cum se descurca? Cum s-a listat ceva, hop-top in BET.

  1. Daca ar fi sa le admita in baza unor rezultate sau volume de tranzactionare, adica dupa un timp de ... x luni/ani, ar ramane bet-ul gol.

Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9184
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7383
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9890
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6933
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.3958

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro