Schimburi "deal" cu 6% din SIF Muntenia

A.I.
Piaţa de Capital / 8 decembrie 2021

Schimburi "deal" cu 6% din SIF Muntenia

Actualizare : Ben Madadi nu a vândut acţiuni SIF Muntenia, conform declaraţiilor pe care ni le-a dat

Ben Madadi: "Cred că vânzător a fost unul dintre fondurile alimentate chiar cu banii SIF Muntenia, iar cumpărător a fost SIF Banat-Crişana"

"Noi am trimis către ASF o solicitare referitoare la conflictul de interese dintre fonduri şi SIF, dar Autoritatea nu ne-a răspuns în termenul legal de 30 de zile", ne-a spus investitorul

Ben Madadi, care la ultima raportare deţinea 6,13% din SIF Muntenia, ne-a spus că nu a vândut acţiuni SIF4.

Investitorul ne-a declarat: "În opinia mea, vânzător a fost unul dintre fondurile alimentate chiar cu banii SIF Muntenia, pentru că nu există niciun fond real cu asemenea deţinere. Şi bănuiesc că acţiunile au fost cumpărate de SIF Banat-Crişana, pentru că SIF Oltenia, din câte ştiu, nu deţine atât de mult cash.

Cred că se încearcă, încetul cu încetul, să se elimine fondurile interpuse din acţionariatul SIF Muntenia, şi să se transparentizeze deţinerile. Adică acţiunile se mută la beneficiarul real, care este SIF Banat-Crişana. În opinia mea, asta se întâmplă pentru că noi (n.r. Asociaţia Investitorilor la SIF-uri) am trimis către Autoritatea de Supraveghere Financiară o solicitare referitoare la conflictul de interese dintre fonduri şi SIF. Autoritatea ar fi trebuit să ne răspundă în termenul legal de 30 de zile, dar nu ne-a răspuns.

Evident că achiziţia de acţiuni proprii prin terţi a fost de la început o ilegalitate, creând conflicte de interese în mod intenţionat şi prejudiciind investitorii. În mod normal, ASF ar fi trebuit să intervină şi să sancţioneze conducerile SIF1 şi SIF4 pentru astfel de practici şi să pună capăt ilegalităţilor, dar nu a făcut-o".

---

Două schimburi "deal" cu 47,08 milioane de acţiuni SIF Muntenia (SIF4), echivalentul a 6% din societate, au fost realizate astăzi la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), conform datelor operatorului pieţei noastre de capital.

Tranzacţiile au fost realizate în jurul orei 17:30, la preţul unitar de 1,62 lei, cu 3,51% peste referinţa din piaţa "regular". În cadrul unei tranzacţii au fost transferate 46,48 milioane de acţiuni SIF4, echivalentul a 5,92% din societate.

Pachete atât de mari de acţiuni SIF4 nu au decât Ben Madadi, cel mai mare investitor al societăţii şi, posibil, unul sau mai multe dintre fondurile de investiţii ce deţin acţiuni ale societăţii, inclusiv cu banii primiţi de la SIF Muntenia.

În ultima perioadă, Asociaţia Investitorilor la SIF-uri (AISIF), din care face parte şi Ben Madadi, a lansat o serie de acuzaţii către SAI Muntenia Invest, administratorul SIF Muntenia, între care faptul că SAI-ul foloseşte banii societăţii pentru a-şi securiza poziţia la conducerea SIF-ului.

Opinia Cititorului ( 11 )

 1. spre binele nervilor si portofelului normal ar fi ca Madadi sa fi vindut. dar de, fiecare cum considera

  subiectul asta cu sif-urile si Ben incep sa semene cu o telenovela sau cu "Dan Diaconescu in direct si in reluare"

  1. Si totusi, nici o institutie a statului nu se sesizeaza sa puna punct discutiilor. Nu iti trebuie 10 ani ca sa-ti faci o opinie si sa dai un comunicat macar de inceput ancheta.

   Deci da, e telenovela, insa doar pentru nici o institutie abilitata nu se trezeste sa-i puna punct. Stat esuat / capusat si toate cele... 

   Madadi singur a facut cât noi toți la un loc !

   În 100 de ani nu te ridici nici la degetul lui mic  

   Klaus a ajuns la concluzia ca Romania e un stat esuat, noi astialalti o stim demult...la fel si pentru piata de capital, institutiile care o monitorizeaza sunt esuate.

   Mi se pare ciudat, chiar riscant, cand cineva din postura de autoritate spune treaba asta. Cam ca primarul care pune poze cu strazile murdare. Pai... daca nici tu nu poti tine strazile curate, cine? O demisie de onoare ar transmite un mesaj mai clar, daca ai vrea ca lucrurile sa devina mai bune.

   Benut e mancat. Sa vedem cum da banii imprumutati imapoi

   nu cunosc nici-un roman care sa fi demisionat din onoare. niciunul, si am peste 50 ani

   Esti singurul care stie ca Benut a inorumutat bani. Nici macar el nu stie.

  Domnul V. se duce la D. și îi zice:

  "Tataie, cu combinațiile asta nu mai merge, că prea a devenit pe fata, cu toate evidențele astea, mă bagă astia la răcoare, nu mai pot, nu dorm noaptea, riscul e prea mare." 

  D. zice: "Pai stai așa bre, sa vorbesc și eu în familie.  

  Gata, am găsit soluție, da incoa' acțiunile alea înapoi, că le aduc înapoi la mine acasă" 

  "Pai și eu ce fac, că acuma eu din ce mai trăiesc? Că de când m-am spurcat cu voi, toți ăilalți investitori au fugit, că le era că își pierd banii pe șmechereala. Sa nu rămân pe drumuri că încep să povestesc" 

  "Bre, îți iau acțiunile și îți dau 1.62 pe ele". 

  "Milioane? Aia e nimic!!! 

  "Nu bre, lei pe acțiune.  

  Trebuie sa fie mai mult de 1.6 că după aia zic aia că de ce nu le-ai dat în oferta, că cică mi le dai mie că suntem pe combinație. 

  Așa vede tot fraierul că mi le-ai dat pe corecte, că ți-am făcut oferta buna." 

  "Așa, nea D, zici bine." 

  "Da, oricum, băieții de la ASF știe că eu n-am treabă cu tine, că eu nu te cunosc pe tine, că aia știu meserie. Oricum, ce treabă am eu tine? 

  Tu acuma ai noroc, că banii ăștia care îi iei, ți-i sa ii bagi in altceva, și să-ți iei in continuare comisionul. Sa trăiești și tu bine." 

  "Saru-mana, mare boier ești Nea D" 

  "Ba, da vezi, că dacă ciripești ceva ce nu trebuie, imediat iau banii aia de la tine, m-ai înțeles?" 

  "Normal, da' nu-ți face grija, ce te cunosc eu pot tine de undeva, ce treabă am eu?" 

  "Hai, bine, ia, pupa inelul și du-te, că mă sună B și trebuie să îl calmez, că e stresat rău omul de la o vreme. Cica nici el nu doarme. Vrea să fie șmecher, da' vrea să facă grădinărit fara stres. Nu se poate tata. Hai pa" 

  1. Este o parabola, evident.

   Orice asemănare cu evenimente confirmate ulterior este pur și simplu intamplatoare. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Digitalizarea României”
csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

05 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.9264
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8175
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0450
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8439
Gram de aur (XAU)Gram de aur276.7076

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro