Schneider Electric: Soluţiile digitale pot reduce emisiile de carbon din clădirile de birouri cu până la 70%

F.D.
Companii / 22 septembrie

Schneider Electric: Soluţiile digitale pot reduce emisiile de carbon din clădirile de birouri cu până la 70%

Modernizarea clădirilor folosind o abordare digital-first este cea mai bună cale către decarbonizare, conform unei noi cercetări de la Schneider Electric.

Potrivit sursei citate, clădirile reprezintă aproximativ 37% din emisiile globale de carbon1 şi, deoarece aproximativ jumătate din clădirile de astăzi cel mai probabil vor fi încă utilizate şi în 20502, sectorul trebuie să reducă urgent emisiile operaţionale de carbon, făcând clădirile mai eficiente din punct de vedere energetic.

Rezultatele cercetării arată că implementarea soluţiilor3 digitale de gestionare a clădirilor şi a energiei, dezvoltate de Schneider Electric, în clădirile de birouri existente le-ar putea reduce emisiile operaţionale de carbon cu până la 42%, cu o perioadă de rambursare a investiţiilor de mai puţin de trei ani. Dacă tehnologiile de încălzire alimentate cu combustibili fosili sunt înlocuite cu alternative electrice şi este instalată o microreţea cu surse locale de energie regenerabilă, clădirile integral electrice, integral digitale vor înregistra o reducere suplimentară de 28% a emisiilor operaţionale de carbon, rezultând o reducere totală de până la 70%.

Cercetarea, realizată împreună cu firma globală de proiectare WSP, se bazează pe modelarea performanţei energetice şi a emisiilor de carbon ale unor clădiri mari de birouri construite la începutul anilor 2000 în diferite zone climatice din SUA4. Această abordare digitală a renovărilor clădirilor este, totuşi, aplicabilă tuturor tipurilor de clădiri şi climate şi, prin urmare, este cea mai eficientă strategie de decarbonizare a clădirilor, dând rezultate rapide cu un "carbon iniţial"5 mai mic.

Renovarea prin implementarea tehnologiilor digitale nu numai că perturbă mai puţin operaţiunile de zi cu zi, ci este şi mai eficientă din perspectiva întregului ciclu de viaţă. Întârzierile în ceea ce priveşte decarbonizarea clădirilor ar putea duce, de asemenea, la active blocate care îşi pierd valoarea şi sunt neatractive atât pentru investitori, cât şi pentru chiriaşi, arată sursa citată.

Mai mult, cercetări recente de la Boston University Institute for Global Sustainability şi Schneider Electric Sustainability Research Institute estimează că există un potenţial considerabil de a crea noi locuri de muncă prin tranziţia către clădiri cu emisii scăzute de carbon.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Electromagnetica
danescu.ro
domeniileostrov.ro
arsc.ro
raobooks.com
boromirmarket.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9708
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6131
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2443
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7989
Gram de aur (XAU)Gram de aur295.6592

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

cofetariiledelice.ro
avon.ro
dtoys.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb