Şcoala Rottaru: 60% dintre români s-au gândit să-şi schimbe locul de muncă în pandemie

Comunicate de presă / 30 iulie

Şcoala Rottaru: 60% dintre români s-au gândit să-şi schimbe locul de muncă în pandemie

80% dintre români nu au ajuns să profeseze meseria la care visau în copilărie/adolescenţă, în timp ce 35% dintre aceştia încă şi-ar dori să încerce să activeze în domeniul respectiv, arată un sondaj recent al Şcolii Rottaru, care oferă o gamă largă de cursuri de calificare şi perfecţionare acreditate. Aproape 20% dintre respondenţi au precizat că au profitat de perioada pandemiei pentru a se recalifica/reorienta profesional, conform unui comunicat remis redacţiei.

62% dintre români au luat în considerare schimbarea locului de muncă în ultimul an, pe fondul schimbărilor socio-economice în contextul pandemiei, arată un sondaj al Şcolii Rottaru, efectuat în perioada 15 mai- 15 iunie 2021, dar cei mai mulţi nu au făcut-o. Jumătate dintre cei care îşi doresc să schimbe domeniul în care activează nu ştiu ce să aleagă sau nu au curajul necesar pentru a face această schimbare în carieră. Pe de altă parte, 20% susţin că au profitat de pandemie pentru a se reorienta profesional, făcând în acest sens cursuri de recalificare.

Prima jumătate a acestui an a fost marcată de numărul mare de cursanţi înscrişi pentru că erau în căutarea unei noi profesii. Peste o treime doreau să-şi crească veniturile, afectate de pandemie, cu un part-time sau cu un câştig pe cont propriu, în timp ce peste 35% îşi doreau să schimbe domeniul de activitate, îndreptându-se spre domenii precum design de interior, design floral, cosmetică şi masaj, croitorie şi design vestimentar. De altfel, sondajul Şcolii a arătat că aproape 20% dintre respondenţi visau să activeze într-unul dintre domeniile acestea, dar nu au ajuns să o facă, a precizat Mihaela Rotaru, fondatoarea Şcolii Rottaru.

În ceea ce priveşte decizia de a urma un curs de calificare profesională, peste 50% dintre respondenţii la sondajul menţionat au precizat că decizia este puternic influenţată de posibilitatea de a practica meseria respectivă imediat după absolvire, astfel căutând cursuri acreditate, în timp ce aproape o treime consideră consilierea în găsirea unui astfel de job un factor decisiv.

De asemenea, pentru 28% dintre cei care doresc să urmeze un curs de calificare, preţul este important. 20% sunt interesaţi de durata cursului, iar 38% iau decizia în funcţie de trainerii şcolii. 29% dintre respondenţi şi-ar dori să urmeze cursuri de design de interior, 25% ar dori să se califice în domeniul frumuseţii, respectiv să obţină o diplomă de make-up artist sau cosmetician, în timp ce aproape 10% îşi doresc să înveţe mai multe despre design floral.

Cursurile de design vestimentar, de stilism, de design floral şi chiar de make-up sunt căutate în special de persoane pasionate de aceste domenii, care şi-au dorit poate în adolescenţă sau în tinereţe să urmeze o carieră în acest domeniu, dar nu au avut posibilitatea din diferite motive - timpul şi banii fiind invocate de peste 30%. Mulţi activează în corporaţii sau au joburi stresante şi văd într-un astfel de curs posibilitatea de a se relaxa şi chiar o oportunitate de a dezvolta un business pe cont propriu, a mai precizat Mihaela Rotaru.

Creştere de 45% în primele 6 luni din 2021

În primul semestru din 2021, Şcoala Rottaru a înregistrat o creştere de 32% a numărului de cursanţi faţă de perioada similară din 2020. 48% au urmărit să se recalifice, iar 50% aveau ca scop debutul în carieră, fiind proaspeţi absolvenţi de liceu. Dinamica pozitivă se reflectă şi în cifra de afaceri a centrului de cursuri de calificare profesională, astfel încât aceasta este, la jumătatea anului, de 105.000 de euro, în creştere cu 47% faţă de anul precedent.

Pentru a doua jumătate a acestui an, Şcoala Rottaru îşi propune să continue investiţiile în extinderea portofoliului de cursuri şi să lanseze cursuri de calificare, dar şi de perfecţionare, printre care cursuri de fotografie şi producţie video, de coafor, de design vestimentar, cursuri din domeniul proiectării, precum 3D MAX, Schetch Up şi Autocad. Cursurile Şcolii Rottaru sunt autorizate de către Autoritatea Naţională de Calificări.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro

Curs valutar BNR

24 Sep. 2021
Euro (EUR)Euro4.9491
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2167
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5700
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7803
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.8628

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Topul firmelor din Bucuresti 2021
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
bsenergyweek.com
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro