Şcolile din municipiul Bistriţa şi din alte 3 localităţi trec în sistem hibrid

A.P.
Miscellanea /

Şcolile din municipiul Bistriţa şi din alte 3 localităţi trec în sistem hibrid

Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Bistriţa-Năsăud a decis, printr-o hotărâre adoptată joi, ca unităţile de învăţământ din municipiul Bistriţa şi din localităţile Monor, Şintereag, Şieu Măgheruş, unde indicele de infectare cu noul coronavirus a depăşit 3 la o mie de locuitori, să funcţioneze în scenariul galben, excepţie făcând acele unităţi de învăţământ pentru care s-a luat decizia trecerii la cursuri exclusiv online ca urmare a apariţiei unor cazuri de COVID la elevi sau angajaţi,potrivit News.

"În cadrul ultimei şedinţe a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud au fost analizate particularităţile locale în funcţie de situaţia epidemiologică actuală. Prin urmare, a fost adoptată Hotărârea C.J.S.U. Bistriţa-Năsăud Nr. 62/29.10.2020 care cuprinde următoarele modificări: Se va aplica scenariul 2 (galben), pentru unităţile de învăţământ din unităţile administrativ teritoriale unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1000 de locuitori: municipiul Bistriţa, Monor, Şintereag, Şieu Măgheruş, cu excepţia şcolilor/claselor/grupelor pentru care, prin hotărâri ale CJSU, s-a adoptat măsura desfăşurării activităţii în scenariul 3 (roşu)", informează Prefectura Bistriţa-Năsăud, joi, printr-un comunicat de presă.

Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Bianca Danci, a explicat, pentru News.ro, că decizia este posibilă din punct de vedere legal şi că scenariul galben se aplică acelor unităţi şcolare unde nu au fost constatate îmbolnăviri la elevi, profesori sau alţi angajaţi ai şcolii, întrucât în astfel de situaţii se dispune efectuarea activităţilor în sistem online.

Decizia adoptată joi de CJSU Bistriţa-Năsăud intră în vigoare vineri.

Până acum, în toate localităţile unde incidenţa cumulată a cazurilor de coronavirus în ultimele 14 zile a depăşit 3 cazuri la mia de locuirori, autorităţile au decis trecerea şcolilor la scenariul online.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
ADAMA
elco

Curs valutar BNR

26 Noi. 2020
Euro (EUR)Euro4.8738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0922
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5042
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4621
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.7471

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Legal Accelerators

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie