Sebastian Burduja: "80-90% dintre procedurile din minister nu vor mai cunoaşte hârtia"

G.D.
Politică / 31 martie

Sebastian Burduja: "80-90% dintre procedurile din minister nu vor mai cunoaşte hârtia"

Mentalitatea este cea mai complicată şi cel mai greu de depăşit pentru că, în continuare, la nivelul aparatului public este o temere faţă de transformare digitală, fie că îşi vor pierde locul de muncă, fie că există un element de transparenţă şi nu mai pot să primească diverse intervenţii, să schimbe un flux de documente, să intervină pentru o cunoştinţă, a afirmat astăzi Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, informează Agerpres.

"Mentalitatea este cea mai complicată şi cel mai greu de depăşit pentru că, în continuare, la nivelul aparatului public este o temere faţă de transformare digitală: că ne vom pierde pâinea, că nu va mai fi nevoie de noi, că există un element de transparenţă şi nu mai poţi să primeşti diverse intervenţii, să schimbi un flux de documente sau să antedatezi un document sau să intervii pentru un prieten, un coleg, o cunoştinţă. Deci lucrurile se transparentizează. Noi facem asta la minister în momentul acesta: digitalizăm fluxul de hârtie, un banal document management systems. Nu-i uşor de implementat pentru că există o rezistenţă mare şi când îl vom avea gata, 80-90% dintre procedurile din minister nu vor mai cunoaşte hârtia şi, foarte important, nu va mai putea fi folosită expresia 's-a pierdut pe circuit' pentru că ai o vizibilitate maximă unde este fiecare speţă, fiecare lucrare, câte zile a stat la fiecare direcţie", a menţionat Sebastian Burduja, la conferinţa "ZF & Vodafone Cum facem din România un stat Internet of Things?".

Potrivit acestuia, Cloudul guvernamental înseamnă 600 de milioane de euro şi cel puţin 30 de instituţii minim migrate în Cloud până în 2026.

"Avem banii, doar Cloudul guvernamental înseamnă 600 de milioane de euro, înseamnă 30 de instituţii minim migrate în cloud până în 2026, înseamnă patru centre de date şi înseamnă o transparenţă pe care statul român n-a avut-o niciodată. Înseamnă că noi, ca şi cetăţeni, vom şti atunci când statul ne accesează datele şi vom fi notificaţi, iar accesul la datele noastre va fi jurnalizat şi nu va putea fi şters. Toate lucrurile astea sunt în ordonanţa Cloudului guvernamental şi în hotărârea de Guvern. Aşa-i legea, nu e o chestiune de specificaţii tehnice într-un caiet de sarcini sau o chestiune care se poate ignora. Legea spune că în Cloudul privat guvernamental accesul la date este jurnalizat, cetăţenii sunt notificaţi", a mai spus ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja.

Opinia Cititorului ( 5 )

 1. NU RIDICAȚI PROȘTII LA PUTERE . CĂ SE VOR ÎNTOARCE ÎMPOTRIVA VOASTRĂ !

  a brave new world - Huxley

  ia zi-mi conasule... cand bagi portofelul digital obligatoriu sa vina oamenii sa-ti sparga mufa si sa te tarasca in sange pe strada ?  

  1. gata, gata...am inteles de ce exista cenzura la Bursa!

   am citit un post fb al d-lui Piperea si m-am clarificat total.  

   Deci aici nu e vorba de Bursa, e vorba de schimbarea culorii mediului dinsre democratie spre dictatura.  

   ok, nu sunt suparat pe voi ca imi cenzurati comentariile.  

   "S-a modificat Legea din 2004 privind combaterea terorismului.  

   Starea de alertă teroristă se declară de CSAT. În caz de urgență, de președinte. În caz de și mai mare urgență (și, mai ales, când e președintele în îndelungatele concedii sau călătorii ori tăceri zdravene), de SRI.  

   Dacă creezi conținut cu iz de propagandă teroristă sau îl găzduiești, ești obligat să elimini conținutul. Nu decide un judecător izul, ci un “lucrător” de la SRI sau ANCOM. Autoritățile te pot percheziționa informatic, te pot aresta, te pot amenda chiar și cu 4% din cifra de afaceri, la simpla sesizare a SRI și ANCOM. Poți fi biznis pă persoană juridică sau fizică, mass - media, platformă de vânzări, social media, oenge: nu contează. Vei fi pedepsit.  

   Rusia a fost declarată stat terorist. Unii dintre noi am fost declarați vectori rusofili/putiniști. Alții, încă nu, dar le vine rândul. Ia luați de deduceți ce rezultă de aici.  

   Pe vremuri, când țara era condusă ca oiștea în gard de bețivanii Orban & Cîțu, unii dintre noi am fost declarați teroriști, pentru că am criticat sau am avut dubii față de măreața politică de sănătate publică din plandemie. Alții vor fi declarați teroriști când se vor opune încarcerării în “orașul de 15 minute”, eco-terorismului green shit, politicii anti-grași a OMS ori mâncării pe bază de insecte, carne artificială și soia modificată genetic. Ia luați de deduceți ce rezultă și de aici.  

   Nimeni nu scapă.

   Pentru conformitate: este vorba de Legea nr.68/2023 votată en fanfare de parlament, zilele trecute."  

   brave new world! ca la Tata Huxley!

  Securiciule, nu ma convingi oricat ai da din coate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

08 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9543
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6181
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0759
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7545
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.0518

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro