Seceta impune restricţii la apă în vestul Europei

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 22 ianuarie

Seceta impune restricţii la apă în vestul Europei

English Version

Un studiu din 2022 a arătat că schimbările climatice au adus Peninsula Iberică în cea mai secetoasă situaţie din ultimii 1.200 de ani. Guvernul interimar al Portugaliei a ordonat reduceri ale cantităţilor de apă folosite pentru irigarea terenurilor agricole şi în mediile urbane, inclusiv în hotelurile din Algarve, o regiune sudică dependentă de turism, unde o secetă severă aproape a golit rezervoarele locale. Regiunea Catalonia, din nord-estul Spaniei, se confruntă cu cea mai gravă secetă din istoria măsurătorilor meteorologice, iar autorităţile din zona metropolitană a Barcelonei au anunţat că vor reduce presiunea apei în sistemele de alimentare ale unor oraşe. Ministrul Mediului din Portugalia, Duarte Cordeiro, a declarat săptămâna trecută că irigaţiile agricole din regiune vor trebui să scadă în medie cu 25% în raport cu nivelurile de anul trecut, însă reducerile ar putea ajunge până la 50% în jurul unor baraje cu mai puţină apă. Consumatorii urbani, inclusiv cluburile de golf şi hotelurile, se vor confrunta cu reduceri de 15%. "Rezervoarele din Algarve se află la cele mai scăzute niveluri cunoscute. Dacă nu se face nimic în legătură cu moderarea consumului, vom ajunge la sfârşitul anului 2024 în situaţia de a nu mai avea apă pentru alimentarea publică", a declarat ministrul portughez. Rezervoarele de apă din Portugalia continentală sunt umplute, în medie, într-un procent de 73%, unele din nordul ţării fiind la capacitate maximă ca urmare a ploilor abundente recente, în timp ce în Algarve sunt umplute în medie doar în procent de 25%, unele dintre ele aflându-se chiar la 8%-15% din capacitate, o scădere drastică în raport cu procentul de 45% înregistrat în urmă cu un an, a adăugat el.

Între timp, autorităţile catalane au avertizat săptămâna aceasta că vor fi impuse noi restricţii de urgenţă, de până la 80% pentru utilizarea apei în agricultură, odată ce nivelul total al rezervoarelor din regiune va ajunge la 16%. Rezervoarele sunt în prezent umplute într-un procent de doar 16,2%.

Umplerea piscinelor goale va fi interzisă, inclusiv pentru unităţile turistice. Pentru piscinele în aer liber, cluburile vor fi obligate să închidă toate duşurile. De asemenea, duşurile de pe plaje vor fi închise. Cei care încalcă restricţiile vor fi amendaţi cu până la 3.000 de euro în zona Barcelonei. În regiunea sudică Andaluzia, oficialii locali au declarat că vor exista restricţii de apă în marile oraşe precum Sevilla, Cordoba şi Malaga până la vară, în absenţa unor ploi substanţiale. Presiunea apei a fost deja redusă pe timp de noapte în unele oraşe.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Lansare carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9757
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5889
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0206
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8369
Gram de aur (XAU)Gram de aur348.3880

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb