SECRETAR DE STAT ÎN MINISTERUL JUSTIŢIEI, DESPRE COMBATEREA TRAFICULUI DE PERSOANE:''Noua strategie naţională anticorupţie va aborda integrat corupţia şi criminalitatea organizată''

G.U.
Anticorupţie / 23 octombrie

''Noua strategie naţională anticorupţie va aborda integrat corupţia şi criminalitatea organizată''

Noua strategie naţională anticorupţie pentru perioada 2021-2025 se va concenta pe rolul corupţiei de facilitator al activităţii grupurilor de crimă organizată, ceea ce va duce şi la abordarea din această perspectivă a traficului de persoane, a anunţat Bogdan Ilea, secretar de stat în Ministerul Justiţiei, informează G4media.ro.

"Proiectul strategiei include un obiectiv specific care are în vedere abordarea integrată a corupţiei şi criminalităţii organizate, incluzând aici şi traficul de persoane, graniţa dintre cele două fenomene fiind doar una formală", a spus ieri Bogdan Ilea în cadrul conferinţei Împreună împotriva traficului de persoane: Provocări ale României în lupta împotriva traficului de persoane", ediţia a VII-a. Conferinţa a fost organizată de Centrul European pentru Educaţie şi Cercetare Juridică (ECLER).

Oficialul român a spus că Ministerul Justiţiei a primit "mesaje îngrijorătoare din comunitatea internaţională" pe tema traficului de persoane şi, ca urmare, a demarat o cercetare privind compensaţiile acordate victimelor traficului pentru a identifica "motivul aparentei lipse de atractivitatea a mecanismului de compensaţii din cadrul legislativ actual".

"A fost readusă în atenţie problematica prevenirii criminalităţii organizate ca fenomen integrant al unor forme grave de criminalitate, în condiţiile în care România nu a mai acţionat într-un cadru strategic de combatere a criminalităţii organizate de 13 ani, de când şi-a încetat efectele ultima strategie în domeniu. În acest sens, în septembrie 2021 a fost adoptată strategia naţională împotriva criminalităţii organizate care va intensifica şi eforturile pentru prevenirea şi combaterea traficului de persoane. Păstrăm o abordare integrată a problematicii atât intern, cât şi la nivel internaţional", a mai spus secretarul de stat Bogdan Ilea.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Suficient cu strategiile.Ce e prea mul strica.Se observa cu ochiul liber ca politicienii nostri nu sunt capabili sa-si indeplineasca nici strategiile anuntate pana in prezent.pariez ca jumatate din membii guvernului si a celor implicati rn rezolvarea treburulor publice nu cunosc nici 5-6 dintre numeroasele strateghiil programate.Singura realizata e ROMANIA EDUCATA,tot poporul mai ales minorii sunt intr-un proces intens de educare.Toti stau pe onlain,filme jocuri si intre ele scoala.

    Noua strategie de îngropat bine justiția astfel încât să nu mai poată fi niciodată dezgropata. România nu mai are nici o sansa, 8 milioane au plecat iar alți 8 sunt cu gândul la plecare. La prima pală de vânt se va destrăma tara în bucăți, ca nici dracu nu mai vine sa o apere.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

PREŢUL SĂNĂTĂŢII

Dtlawyers
BTPay
Apanova
GRAMPET GROUP
Electromagnetica
ifep.ro
UNNPR

Curs valutar BNR

29 Noi. 2021
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3853
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7366
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8544
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.3079

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro