Secretarul de stat Alin Andrieş a intrat în Consiliul Reprezentanţilor FP

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 27 martie

Secretarul de stat Alin Andrieş a intrat în Consiliul Reprezentanţilor FP

English Version

Acţionarii Fondului au respins solicitarea Ministerului Finanţelor privind "conservarea portofoliului"

Alin Andrieş, Secretar de Stat în Ministerul Finanţelor, a fost ales de acţionarii Fondului Proprietatea (FP) în Consiliul Reprezentanţilor FP cu un mandat de trei ani, conform unui raport de ieri al fondului publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Secretarul de Stat va ocupa locul lui Omer Tetik, al cărui mandat expiră în data de 6 aprilie. Alin Andrieş este profesor doctor în finanţe, la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi.

Tot ieri, acţionarii fondului au aprobat contractul de administrare dintre FP şi Franklin Templeton pentru o durată de un an, începând cu 1 aprilie 2024 şi până la 31 martie 2025, cu modificarea comisionului de bază al administratorului la 1,35%, conform solicitării Finanţelor.

În schimb, punctul ce prevedea ca strategia aplicabilă fondului în perioada de mandat 1 aprilie 2024 - 31 martie 2025 să cuprindă conservarea portofoliului actual administrat de Franklin Templeton, punct introdus la solicitarea Ministerului Finanţelor, nu a fost aprobat de acţionari.

Conform Finanţelor, solicitarea urma să permită administratorului să poată dezvolta o strategie a fondului pe termen mediu şi lung având la bază un portofoliu de participaţii solid, după cum se menţionează în răspunsul trimis de minister către ziarul BURSA, la începutul acestei săptămâni.

De asemenea, acţionarii FP nu au aprobat bugetul pentru acest an şi nici numirea unui membru nou în Consiliul Reprezentanţilor în locul lui Nicholas Paris, al cărui mandat expiră în data de 6 aprilie.

La finele lunii viitoare, acţionarii Fondului Proprietatea se vor întâlni din nou pentru aprobarea distribuirii unui dividend de 0,06 lei pe titlu, ceea ce echivalează cu un randament brut de circa 11,4% faţă de preţul acţiunii FP de ieri, cu jumătate de oră înaintea închiderii sesiunii de tranzacţionare. Banii provin din rezultatul reportat, iar aprobarea alocării de dividende este condiţionată de aprobarea acoperirii pierderii contabile a anului trecut de 904 milioane lei, din diverse elemente ale rezultatului reportat.

În luna februarie, acţionarii FP au aprobat un program de răscumpărare a cel mult un miliard de acţiuni proprii.

La finele lunii februarie, Fondul Proprietatea avea un activ net de 2,33 miliarde lei, cele mai mare deţineri fiind participaţiile în companiile Aeroporturi Bucureşti, Porturi Constanţa şi Salrom.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. cum a reusit statul sa isi impuna omul daca are doar 6% actiuni si 10% drept de vot? am o intrebare - care sunt metodele de negociere ale statului roman pentru a-i convinge pe ceilalti actionari sa voteze asta? va rog nu raspundeti, nu vreau sa imi cunosc mai bine conationali..

    1. Pilonul 2 ;) o operatiune speciala a statului pregatita minutios din Primavara anului 2023 ;)

      daca intra statul peste Pilonul 2 prin ASF sa verifice in ce mod exact Pilonul 2 cumpara actiuni la BVB, va iesi scandalul secolului in Ro... de aceea si Pilonul 2 apleaca capul si executa!

    Arata, in fotografia asta, modestia unui Gauleiter.

    Cred ca va face treaba buna pentru actionarii FP. Am incredere. 

APA NOVA
eximbank.ro
danescu.ro
boromir.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9751
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5879
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0460
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8059
Gram de aur (XAU)Gram de aur351.6538

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
domeniileostrov.ro
ccib.ro
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb