Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”

SECRETARUL DE STAT, MIKE POMPEO:SUA vor expulza toate forţele militare iraniene din Siria

P.E.
Internaţional /

SUA vor expulza toate forţele militare iraniene din Siria

Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, a declarat că SUA şi aliaţii vor expulza "fiecare soldat iranian" din Siria, el încercând să ofere asigurări naţiunilor din Orientul Mijlociu că Washingtonul nu se retrage din regiune în ciuda faptului că Trump a ordonat retragerea trupelor din Siria, scrie The Guardian.

Într-un discurs ţinut la Cairo, Pompeo a cerut solidaritate împotriva Teheranului: "Este timpul ca rivalităţile vechi să se termine, pentru binele regiunii", a afirmat el.

SUA vor "folosi diplomaţia şi vor lucra cu partenerii pentru a expulza fiecare soldat iranian" din Siria şi îşi vor intensifica eforturile "de a aduce pace şi stabilitate poporului suferind din Siria".

Pompeo l-a criticat şi pe fostul preşedinte Barack Obama, susţinând că SUA sub Obama au avut o atitudine timidă în loc să se impună "când vremurile şi partenerii o cereau".

El s-a angajat ca SUA să continue raidurile aeriene împotriva ISIS dar nu a făcut referire directă la retragerea trupelor americane din Siria cerută de Trump.

Pompeo şi John Bolton, consilierul pe securitate naţională din SUA, au încercat să calmeze aliaţii în urma anunţului lui Trump iar precizarea că SUA vor continua raidurile aeriene ar putea fi încă o măsură în acest sens.

Referindu-se la Iran ca la o "influenţă cancerigenă", Pompeo a precizat că SUA "au reimpus sancţiuni care nu ar fi trebuit niciodată ridicate", făcând referire la retragerea SUA dintr-un acord nuclear semnat cu Iranul în 2015.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS