SECRETARUL GENERAL AL COE:Rămânerea Rusiei în cadrul Consiliului Europei, o garanţie împotriva "fake news"

I.V.
Internaţional /

Thorbjørn Jagland (Sursa foto: Twitter)

Thorbjørn Jagland (Sursa foto: Twitter)

Rusia, care se confruntă cu o criză la Consiliul Europei, este necesar să rămână membră a organizaţiei şi să se supună unor viitoare reglementări în lupta împotriva dezinformării, a îndemnat marţi secretarul general al CoE Thorbjørn Jagland, relatează AFP.

CoE intenţionează să se doteze cu instrumente juridice în lupta împotriva utilizării inteligenţei artificiale (AI) - algoritmi, de exemplu - în difuzarea de ştiri false ("fake news"), anunţă Thorbjørn Jagland.

"Evident, nu ar fi de dorit ca aceasă ţară (Rusia) să nu fie parte a acestei convenţii în domeniul reglementării", a declarat secretarul general al Consiliului pentru presă, în marja unei conferinţe pe tema AI la Helsinki.

"În această ipoteză, acest stat sau alte state din afara (Consiliului) ar putea să continue să acţioneze ca înainte. Noi vrem să stabilim un cadru legal n vederea utilizării inteligenţei artificiale", a subliniat el.

Europenii sunt îngrijoraţi mai ales de ameninţarea campaniilor de dezinformare la adresa alegerilor europene care urmează să aibă loc în statele membre UE la sfârşitul lui mai.

"Anumiţi actori au un interes să încerce să influenţeze aceste alegeri europene. Ceea ce nu ştim noi este în ce măsură aceste amestecuri au un efect asupra atitudinii alegătorilor", a declarat pentru AFP Jan Kleissen, însărcinat cu societatea informatică şi acţiunea contra infracţionalităţii la Consiliul Europei.

Ministrul francez al Justiţiei Nicole Belloubet a dat asigurări cu privire la viitorul cadru legal că "nu este vorba aici despre a aduce atingeri libertăţii de exprimare, ci despre apărarea libertăţii de opinie".

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Si fake news-ul european? Ce facem cu el mai politrucule!

  Kovesi a spus ca a fost dezincriminat abuzul in serviciu in audierile europene. Fake news mai mare ca asta nu exista mai ales ca ea este suspectata de abuz in serviciu. Ce facem? O calcam in picioare pe Kovesi? Cam da. 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Hello there,

   My name is Aly and I would like to know if you would have any interest to have your website here at bursa.ro promoted as a resource on our blog alychidesign.com ?  

   We are in the midst of updating our broken link resources to include current and up to date resources for our readers. Our resource links are manually approved allowing us to mark a link as a do-follow link as well 

   If you may be interested please in being included as a resource on our blog, please let me know. 

   Thanks, 

   Aly

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS