SECTOR 4:10.482 de contribuabili şi-au plătit taxele în prima zi de încasare a acestora

G.U.
Miscellanea / 4 ianuarie 2022

10.482 de contribuabili şi-au plătit taxele în prima zi de încasare a acestora

Un număr de 10.482 de cetăţeni din sectorul 4 şi-au plătit taxele şi impozitele locale în primele 24 de ore de la activarea noului sistem de colectare a acestora. Contribuabilii au folosit toate metodele noi alternative de plată puse la dispoziţie de administraţia locală, atât instrumentele online de plată, cât şi aparatele de tip SelfPay, potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 4, transmis, astăzi, redacţiei.

"Le mulţumesc tuturor locuitorilor Sectorului 4 pentru că sunt deschişi către folosirea noilor tehnologii care ne simplifică viaţa şi ne oferă mai mult timp liber pentru familie. Încă de acum 4 ani, ne-am propus să venim în ajutorul oamenilor şi să implementăm acest sistem nou de interacţiune cu administraţia, care să elimine statul ore în şir la coadă, aglomeraţia şi timpii pierduţi. Mă bucur să văd că oamenii au înţeles efortul nostru. Spre exemplu, numai anul trecut peste 60% dintre plăţile către bugetul local s-au efectuat online, prin ordin de plată sau la aparatele SelfPay. Doar în prima zi a acestui an 10.482 de oameni şi-au plătit taxele fără să mai stea la coadă", a declarat Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4.

Potrivit sursei citate, începând cu luna ianuarie a acestui an, toate plăţile datorate bugetului local al Sectorului 4 se efectuează exclusiv online, prin ordin de plată sau la aparatele SelfPay. Pentru aceasta, cetăţenii au la dispoziţie 30 de aparate SelfPay, destinate exclusiv pentru plata taxelor şi a impozitelor locale.

Aparatele sunt amplasate în cele mai aglomerate zone comerciale de pe raza Sectorului 4 (Mall Grand Arena, Sun Plaza, Piaţa Progresul, Piaţa Apărătorii Patriei, Piaţa Sudului, Piaţa Covasna, Metro Berceni, Auchan Berceni, Selgros, Carrefour, Hornbach, în benzinării şi supermarket-uri), iar angajaţi ai Primăriei Sectorului 4 sprijină persoanele care întâmpină dificultăţi în efectuarea plăţilor.

Automatele utilizează, de altfel, o tehnologie foarte simplă şi uşor de folosit, pe care, locuitorii Sectorului 4 o au la dispoziţie de mai bine de trei ani, din momentul în care plata taxelor şi a impozitelor locale a devenit posibilă cu ajutorul aparatelor de plată. În acest sistem, contribuabilii (persoane fizice/juridice) se identifică în baza de date cu ajutorul CNP/CUI, află ulterior, valoarea datoriilor şi aleg să facă plăţile integral sau parţial.

În paralel cu funcţionarea acestor dispozitive de plată, locuitorii Sectorului 4 îşi pot achita taxele şi impozitele locale accesând metodele alternative online consacrate deja, precum https://www.ghiseul.ro/ghiseul/public/ cărora, începând din acest an, li s-a adăugat un nou instrument de încasare online. Noua metodă poate fi folosită la adresa https://registratura-app.taxeimpozite4.ro/#/pages/login din cadrul noii platforme electronice a Sectorului 4 al Municipiului Bucureşti, https://start.ps4.ro/ accesul fiind permis pe baza unui cont unic de identificare, atribuit de către autoritatea locală a Sectorului 4 fiecărui deţinător de rol fiscal de pe raza sectorului.

Din acest an toate ghişeele fizice ale DGITL Sector 4 au fost închise, iar spaţiile administrative în care acestea au funcţionat până în prezent vor fi transformate în creşe.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro