Sediul Academiei Române va fi reabilitat

S.B.
Miscellanea / 14 septembrie 2022

Sediul Academiei Române va fi reabilitat

Academia Română şi Compania Naţională de Investiţii vor semna, miercuri, contractul de reabilitare, consolidare şi extindere a sediului Academiei Române din Calea Victoriei nr. 125, în valoare totală de aproximativ 125 de milioane de lei, informează news.ro.

Evenimentul va avea loc în Aula Academiei Române începând cu ora 9.00.

Contractul va fi semnat de acad. Ioan-Aurel Pop, preşedintele Academiei Române, şi Manuela Irina Pătrăşcoiu, preşedinta Companiei Naţionale de Investiţii, în prezenţa ministrului dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei Attila-Zoltan Cseke.

Proiectul de reabilitare, consolidare, modernizare, extindere şi dotare a sediului istoric al Academiei Române şi construire a unui nou corp de aulă a fost inclus în anul 2020 în Programul Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social, Subprogramul "Alte obiective de interes public sau social în domeniul construcţiilor", şi aprobat de Guvernul României prin Hotărârea nr. 1232/2021 din 17 noiembrie 2021. În luna februarie a anului 2022 Compania Naţională de Investiţii a lansat procedura de achiziţie publică pentru atribuirea lucrărilor.

Investiţia va conduce la realizarea a trei componente. Un prim obiectiv îl constituie transformarea în muzeu a sediului istoric al Academiei Române, datând de la sfârşitul secolului al XIX-lea şi înscris în anul 2015 în categoria Monumentelor Istorice de către Ministerul Culturii, prin Institutului Naţional al Patrimoniului. O a doua componentă este construirea unei noi Aule a Academiei Române, cu o suprafaţă de 8.500 mp, care va găzdui cele 14 secţii ale Academiei, sediului administrativ, săli de întruniri şi spaţii de protocol. Cea de-a treia direcţie este reprezentată de reabilitarea şi refuncţionalizarea clădirii "Moxa", ca parte a sediului administrativ. La finalizarea proiectului, cele trei imobile care vor alcătui sediul Academiei Române vor avea o suprafaţă construită totală de 14.600 de mp.

Durata estimată de realizare a proiectului este de 36 de luni, din care 6 luni sunt destinate etapei de proiectare. Academia Română participă în acest proiect cu o contribuţie de 833.000 de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

26 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8858
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4803
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8787
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5520
Gram de aur (XAU)Gram de aur279.0697

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro