SeedBlink se extinde în Germania, Austria şi Elveţia

S.B.
Companii / 8 iunie

SeedBlink se extinde în Germania, Austria şi Elveţia

SeedBlink, platformă de management şi finanţare a capitalului pentru inovaţia europeană, se extinde în Germania, Austria şi Elveţia (spaţiul DACH) pentru a-şi continua creşterea accelerată.

Lansat la începutul anului 2020, fintech-ul s-a impus rapid în Europa Centrală şi de Est şi în Benelux, regiunea DACH fiind cea mai recentă direcţie de interes pentru echipa axată pe tehnologie.

Platforma de coinvestiţii a dezvoltat colaborări cu VC-uri regionale importante precum SpeedInvest, Occident Group, Xista Science Ventures sau Elevator Ventures şi un parteneriat puternic cu Gateway Ventures prin care cele două platforme coinvestesc în aceleaşi oportunităţi europene.

SeedBlink a contribuit până în prezent la finanţarea ecosistemului DACH cu peste 1,3 milioane de euro, având în portofoliu companii precum start-upul german de biotehnologie MK2 Biotechnologies, MedTech-ul BrainHero - care se adresează copiilor cu boli din spectrul autist şi ADHD, Swisspod - un start-up elveţian care dezvoltă un sistem de transport terestru de foarte mare viteză, Fretello - un start-up austriac pentru învăţarea interpretării la chitară şi Tripmakery - un start-up de rezervări de călătorii pentru grupuri mari.

SeedBlink a lansat de curând o rundă pentru Nuumi - o companie germană din domeniul medical care are ca obiectiv să vindece dependenţele - şi va lansa o rundă în perioada următoare pentru SmartNanotubes - un un start-up german deep tech care a dezvoltat primul cip detector de gaze din lume pentru mass-market.

Focus pe deep tech şi pe ştiinţele naturii

Dezvoltarea în Germania, Austria şi Elveţia (DACH) va fi coordonată de Eric Bartha, în calitate de Head of Investment Management în cadrul SeedBlink. Rolul său se axează pe identificarea de antreprenori ambiţioşi care doresc să aibă alături o comunitate europeană de investitori, precum şi să se conecteze cu parteneri VC locali.

"Prezenţa noastră în regiunea DACH are ca scop accelerarea investiţiilor în zonă şi să pună în valoare antreprenoriatul inovator din toate sectoarele tehnologice, deschizând unor comunităţi noi oportunităti rezervate de obicei VC-urilor. De asemenea, oferă o oportunitate unică de a colabora în continuare cu VC-uri locale, grupuri de business angels şi family offices pentru a valorifica dinamismul economiei facilitate de limba germană, cu accent pe deep tech şi ştiinţele naturii. Prin parteneriatul cu VC-uri şi business angels locali, ne propunem ca în 2023 să coinvestim peste 1,5 milioane de euro în opt start-upuri şi plănuim să dublăm aceste volume în 2024", a declarat Eric Bartha, Head of Investment Management la SeedBlink.

SeedBlink a mobilizat până în prezent prin intermediul reţelei sale de investitori aproximativ 200 de milioane de euro în start-upuri tech din Europa.

"Suntem entuziasmaţi de extinderea SeedBlink în regiunea DACH. Competenţa şi expertiza echipei fac SeedBlink să fie un partener excelent şi aşteptăm cu nerăbdare să ne extindem cooperarea în calitate de coinvestitori. Împreună, vom continua să sprijinim companiile inovatoare din domeniul deep tech şi să influenţăm pe termen lung ecosistemul de start-upuri", a declarat Bernhard Petermeier, partner Xista Science Ventures, unul dintre partenerii VC ai SeedBlink în Austria.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

22 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9675
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6709
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7134
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.1272

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb