Şefa diplomaţiei germane a prezentat noi orientări pentru o politică externă feministă

D.T.
Miscellanea / 28 februarie

Şefa diplomaţiei germane a prezentat noi orientări pentru o politică externă feministă

Conceptul unei politici externe feministe va juca un rol major pe viitor în activitatea Ministerului de Externe german, susţine şefa diplomaţiei germane Annalena Baerbock, care a elaborat un set de norme în acest sens şi intenţionează să numească şi un ambasador pentru a se ocupa de aceste aspecte, relatează astăzi Agerpres.

"Urmărim o politică externă feministă pentru că este imperios necesară. Deoarece bărbaţii şi femeile continuă să nu fie trataţi în mod egal în lume", a scris ea în prefaţa documentului.

Baerbock va prezenta conceptul după reuniunea cabinetului de mâine, împreună cu ministrul dezvoltării, Svenja Schulze.

"Drepturile femeilor sunt un indicator al stării societăţilor noastre", a notat şefa diplomaţiei germane în documentul de 80 de pagini.

O politică externă feministă va viza să promoveze egalitatea pentru femei şi fete în întreaga lume, potrivit Annalei Baerbock, care a subliniat că nu este vorba de "o politică externă pentru femei, ci pentru toţi membrii societăţii".

Noile orientări sunt menite să "adapteze metodele de lucru interne (ale ministerului) şi să ne ajute la formarea unui 'reflex feminist' ", a explicat ea.

Pentru punerea în practică a unei politici externe feministe, Baerbock pregăteşte dezvoltarea unor noi metode de lucru şi structuri în Ministerul de Externe, urmărind, între altele, crearea unui post de "ambasador al MAE pentru o politică externă feministă", adaugă sursa citată.

"Vom depune eforturi pentru a conferi serviciului nostru extern o figură mai feminină şi vom creşte proporţia femeilor în poziţii de conducere, conform acestor directive, ce prevăd totodată obiectivul de a distribui într-un mod care ţine seama de gen 80% din fondurile proiectate până la finalul perioadei legislative din 2025, astfel încât să se asigure că sunt luate în calcul preocupările femeilor", explică Annalena Baerbock.

Orientările cer de asemenea Ministerului de Externe să integreze perspectivele femeilor şi grupurilor marginalizate în demersurile sale globale pentru pace şi securitate.

Opinia Cititorului ( 3 )

 1. Barbatii si femeile nu sunt tratati in mod egal in Ucraina. Cadavrele de gen masculin surclaseaza cu 1000 % cadavrele de gen feminin, luate la bucata. Ranitii, adica cei cu picioare sau mana lipsa, desfigurati, nenorociti pe viata, 98 % sunt barbati. Daca esti de gen masculin, nu poti iesii din Ucraina.

  Posibil ca numarul fetitelor ucrainiene in Dubai si Amsterdam, sa fie echivalent cu numarul cadavrelor de pe front. 

  Daca esti barbat si aderi la politica feminista, ori esti masochist, ori prost si laş. Toate astea nu deriva din situatia din Ucraina, exclusiv sau preponderent.

  1. Go home!

  Annalena Baerbock,

  o Dorinela ajuns mare politician,

  unde a decazut Germania 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

mk-airport.ro
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Mai. 2023
Euro (EUR)Euro4.9640
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6302
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1284
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7480
Gram de aur (XAU)Gram de aur290.1652

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro