Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Şeful Erste Group, desemnat bancherul anului

T.E.
Bănci-Asigurări /

Andreas Treichl (Sursa foto: Twitter)

Andreas Treichl (Sursa foto: Twitter)

Andreas Treichl, directorul general al grupului bancar austriac Erste Group Bank AG, proprietarul BCR, a fost desemnat "Bancherul anului 2019", de către revista financiară "Euromoney", informează un comunicat de presă.

De asemenea, subsidiarele Erste Group din Austria, România şi Slovacia au fost recompensate cu distincţia "Cea mai bună bancă" în ţările lor.

Banca Comercială Română (BCR) a fost declarată "Cea mai bună bancă din România", după ce în 2017 a fost premiată pentru "Cea mai bună transformare a unei bănci din Europa Centrală şi de Est".

În decizia sa, juriul Euromoney a subliniat faptul că, în cei 22 de ani în care Andreas Treichl a fost CEO, Erste Group a evoluat dintr-o casă tradiţională de economii în Austria într-o companie listată cu subsidiare în şase state din Europa Centrală şi de Est, peste 16 milioane clienţi şi peste 47.000 de angajaţi.

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene, iar 47.700 de angajaţi deservesc 16,5 milioane de clienţi în cadrul a 2.500 de filiale din şapte ţări (Austria, Republica Cehă, Slovacia, România, Ungaria, Croaţia, Serbia). În primul trimestru al acestui an, Erste Group deţinea active totale în valoare de 244 miliarde de euro, înregistra un profit net de 377 milioane de euro şi avea un indice al capitalului comun de rangul 1 (Basel 3 implementat integral) la 13,2%.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. propun sa i se acorde aceasta distinctie ca urmare a faptului ca in decurs a numai 3 ani a reusit sa faca 5 miliarde castig din 5 miliarde pierderi pe care i a tranaferat din Erste Group Bank AG de la prima de capital in rezultatul reportat al concernului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS