ŞEFUL FORŢELOR TERESTRE AMERICANE: SUA va suplimenta numărul militarilor americani din România

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 10 august 2020

SUA va suplimenta numărul militarilor americani din România

Şeful Forţelor Terestre ale Armatei SUA, generalul James C. McConville, a confirmat, vineri, afirmaţia recentă a ambasadorului Adrian Zuckerman, referitoare la suplimentarea trupelor americane existente în ţara noastră cu o parte dintre cei 11.900 de militarii americani care vor fi retraşi de la bazele din Germania.

"Facem acum planurile pentru a aduce mai multe forţe prin rotaţie în zona Mării Negre, în special în România", a declarat generalul american James McConville, într-o conferinţă de presă comună cu şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu.

Întrebat câţi militari americani vor veni în România şi în ce baze, generalul James C. McConville a declarat că a venit la Bucureşti pentru a discuta aceste aspecte cu ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, şi Statului Major al Apărării.

Amintim că secretarul american al Apărării, Mark Esper, a anunţat, recent, că SUA vor retrage 11.900 de militari din Germania, iar peste 5000 dintre aceştia vor fi dislocaţi, prin rotaţie, în alte baze din Europa.

"Cei aproape 4500 de soldaţi ai Regimentului 2 Cavalerie se vor întoarce în Statele Unite, pe masură ce alte trupe vor continua să fie dispuse prin rotaţie, spre estul Alianţei, în zona Mării Negre. De asemenea, plănuim să rotim trupe din Departamentul 5, nou înfiinţat, în Polonia", a Mark Esper.

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman, a declarat, la începutul lunii august, că România va găzdui un număr substanţial de trupe americane suplimentare, ca rezultat al noii politici strategice de apărare a SUA.

În varianta extinsă, baza americană de la Marea Neagră va avea o nouă suprafaţă desfăşurată de 30 de hectare, dar şi drumuri şi platforme aeroporturare pe alte 300 de hectare. În plus, se va construi o nouă pistă, exclusiv militară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

22 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0034
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5255
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.5807

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro