Şeful NN Group, Lard Friese, va pleca anul viitor la rivala Aegon

I.M.A.
Bănci-Asigurări /

Lard Friese (Sursă foto: Twitter)

Lard Friese (Sursă foto: Twitter)

Directorul general al grupului de asigurări NN, Lard Friese, va pleca anul viitor la rivala Aegon, pentru a-i succeda actualului şef Alex Wynaendts, au anunţat luni cele două companii olandeze, potrivit unui comunicat al companiei.

Încetarea contractului de muncă a lui Friese la NN Group este cu efect imediat, urmând să fie înlocuit din 1 octombrie cu actualul şef al activităţilor din Olanda, David Knibbe.

Friese, care a condus NN de când s-a separat de grupul financiar ING, în 2014, se va alătura Aegon la 1 martie şi ar urma să fie numit director general la Adunarea Generală a Acţionarilor din 15 mai.

NN Group este cea mai mare companie de asigurări din Olanda, în timp ce majoritatea afacerilor Aegon este în SUA, unde deţine firma Transamerica.

Wynaendts, în vârstă de 60 de ani, este din 2007 directorul general al Aegon, şi la începutul anului fusese numit pentru un nou mandat de patru ani, conform sursei citate.

În ultimii cinci ani, capitalizarea bursieră a Aegon a scăzut cu aproximativ 40% deoarece câştigurile au fost afectate de ratele scăzute ale dobânzilor şi cerinţele mai ridicate ale autorităţilor de reglementare.

În schimb, acţiunile NN au crescut cu peste 50% de la listarea lor la Bursa de la Amsterdam, în 2014, pe fondul extinderii pe piaţa internă, unde în 2016 a achiziţionat rivala Delta Lloyd pentru 2,5 miliarde de euro.

În aprilie 2016, ING a finalizat vânzarea acţiunilor sale la NN Group, fosta sa divizie de asigurări, aşa cum s-a angajat în faţa Comisiei Europene în 2014. ING a fost salvată de statul olandez după criza financiară din 2008. În schimbul unui ajutor de stat de 10 miliarde de euro, Comisia Europeană a cerut ING să facă unele restructurări, printre care şi vânzarea activităţilor de asigurări, informează Reuters.

De 20 de ani, de când NN e prezentă pe piaţa din România, organizaţia contribuie la dezvoltarea pieţei locale de profil oferind celor 2,2 milioane de clienţi soluţii financiare: asigurări de viaţă şi sănătate şi pensii obligatorii şi facultative.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Hidroelectrica
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
daccaworking.ro
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS