SEMIFINALELE CE DE TINERETGeneraţia care a recucerit publicul

DAN NICOLAIE
Ziarul BURSA #Sport /

Sursa foto: www.frf.ro

Sursa foto: www.frf.ro

Echipa naţională de tineret joacă astăzi cu Germania în semifinalele Campionatului European (CE). Aceasta este ideea principală a performanţei sportive. Ceea ce nu vor consemna statisticile, un lucru vital pentru mersul înainte al fotbalului la nivel de echipe naţionale, este legat de adevărata mare reuşită a tinerilor jucători din această generaţie: recucerirea publicului. Mii de oameni s-au deplasat pe stadioanele din Italia ca să-i vadă, alte câteva milioane i-au urmărit la TV. Evoluţiile de pe gazon au confirmat aşteptările, talentul îmbinat cu ambiţia şi bunul simţ nu au cum să nu cucerească un public care tânjeşte de ani de zile după nişte motive de bucurie şi mândrie sportivă.

Meciul cu Germania se anunţă spectaculos, fie şi prin prisma numărului de goluri marcate de cele două echipe în meciurile din grupe, 10 campionii en-titre, respectiv 8, tricolorii.

Specialiştii au început să ne crediteze cu ceva şanse în faţa maşinii de fotbal germane, nu multe, adversarii ne laudă mai mult de complezenţă, dar s-a dovedit cu Portugalia, Elveţia, Croaţia, Anglia, Franţa că acest statut, de formaţie cu şansa a doua, prieşte din plin echipei noas­tre. Publicul din Bologna va fi în majoritatea sa de partea tricolorilor, iar acest lucru poate fi un alt as, al doisprezecelea, din mâneca lui Mirel Rădoi, un tehnician aflat la început de drum, dar un adevărat expert în arta mobilizării. Îmbucu­rător este şi că pe lângă certitudinile Radu, Hagi, Băluţă, Cicâldău, Puşcaş, Manea, Nedelcearu, Man, antrenorul nostru are şi dileme de genul Ştefan sau Boboc, Ivan sau Coman, Rus sau Paşcanu, valoare şi concurenţă. O echipă este mare atunci când suporterii pot rosti numele jucătorilor dintr-o suflare, fără timpi de gândire şi cotrobăit prin sertarele memoriei. A fost nevoie de aceste trei meciuri de la turneul final ca numele jucătorilor care compun această formaţie să fie cunoscute de foarte mulţi amatori de sport.

Partida Germania - România va începe de la ora 19.00 şi va fi trans­misă în direct de postul public de televiziune.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria Bank
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Real Estate & Construction Forumwww.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS