Semnarea convenţiilor pentru noul program guvernamental IMM Invest Plus va avea loc astăzi

V.G.
Politică / 20 septembrie 2022

Semnarea convenţiilor pentru noul program guvernamental IMM Invest Plus va avea loc astăzi

Semnarea convenţiilor pentru noul program guvernamental IMM Invest Plus va avea loc astăzi, la ora 12:00, la Palatul Victoria, în prezenţa premierului Nicolae Ciucă şi a ministrului Finanţelor, Adrian Câciu, informează Agerpres.

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM), alături de Fondul Român de Contragarantare şi de Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) au fost mandatate de către Ministerul Finanţelor pentru a implementa Schema de ajutor de stat IMM Invest Plus.

La eveniment vor mai participa Petre Daea, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin Jianu, preşedintele CA FNGCIMM, Alina Toma, preşedinte director general al FGCR, Dumitru Nancu, directorul general FNGCIMM, Alin Văleanu, preşedintele Directoratului Fondului Român de Contragarantare precum şi reprezentanţi ai celor 26 instituţii financiare din România cu care cele trei fonduri au relaţii de colaborare pentru facilitarea accesului la finanţare a mediului de afaceri din România.

Schema de ajutor de stat IMM Invest Plus, aprobată prin Decizia Comisiei Europene din 9 septembrie, reprezintă cel mai mare sprijin financiar aprobat la nivel european care are ca principal obiectiv susţinerea IMM-urilor, conform FNGCIMM.

Guvernul alocă prin IMM Invest Plus sprijin financiar de 4 miliarde euro pentru susţinerea întreprinderilor mici şi mijlocii din România.

Schema de ajutor de stat va facilita accesul la finanţare pentru diferite categorii de beneficiari, care vor putea accesa credite cu garanţii de stat, cu dobânzi subvenţionate pe o perioadă de până la 12 luni şi cu costuri aferente comisionului de risc şi a comisionului de administrare, subvenţionate din bugetul Ministerului Finanţelor, pe toată durata de valabilitate a garanţiei acordate.

Valoarea maximă a unei finanţări poate ajunge la 10 milioane lei pentru proiectele de investiţii şi până la 5 milioane pentru capital de lucru, iar garanţia de stat poate acoperi până la 90% din valoarea împrumutului. Durata maximă a finanţărilor va fi de 72 de luni pentru creditele de investiţii şi de 36 luni pentru creditele/liniile de credit pentru capital de lucru.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro
Gala Regista 2023

Curs valutar BNR

07 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9022
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5747
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9405
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4884
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3601

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro