Senatul a aprobat scutirea de la plată a obligaţiilor fiscale de la "Petrom" SA

Ziarul BURSA #Politică / 30 aprilie 2004

Plenul Senatului a aprobat ieri proiectul de Lege pe baza căreia s-au scutit de la plată obligaţiile fiscale restante ale Societăţii Naţionale Petrom SA Bucureşti. Aprobarea proiectului iniţiat de Executiv prin OUG 15/2004 s-a făcut cu votul negativ din partea senatorilor din opoziţie (PRM, PNL şi PD).

La dezbaterile din plen, senatorul liberal Norica Nicolai a solicitat prezentarea datoriilor pe care le are "Petrom", apreciind că acestea sunt în sumă de aproximativ 12.000 miliarde lei. Reprezentantul Guvernului, Iulian Iancu - secretar de stat în Minis-terul Economiei şi Comerţului, prezent la dezbaterile senatoriale, a precizat că obligaţiile fiscale restante ale "Petrom" sunt de circa 9.000 miliarde lei, iar măsura financiară luată constituie o etapă în privatizarea societăţii.

Pentru desfăşurarea normală a activităţii, conducerea Societăţii Naţionale Petrom SA a aplicat, în anul 2003, un program pentru îmbunătăţirea performanţelor economice, pe baza căruia s-au restructurat unele sectoare de activitate şi s-au sistat livrările către agenţii economici rău platnici. Ca urmare a măsurilor aplicate, din septembrie 2003 şi pînă în prezent, Petrom şi-a achitat integral şi la termenele scadente obligaţiile către bugetul consolidat al statului.

Proiectul de Lege adoptat de senatori în forma iniţiată de Executiv urmează să fie dezbătut şi supus spre aprobare şi de Camera Deputaţilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro