Senatul, în sesiune extraordinară pentru informarea referitoare la depunerea OUG

F.F.
Politică / 13 ianuarie 2020

Senatul, în sesiune extraordinară pentru informarea referitoare la depunerea OUG

Senatul s-a întrunit, luni, în sesiune extraordinară, pentru informarea referitoare la depunerea de către Guvern a Ordonanţei de Urgenţă privind unele măsuri fiscal-bugetare, care a fost adoptată de Guvern săptămâna trecută, relatează Agerpres.

Şedinţa condusă de preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, a durat mai puţin de cinci minute, fiind prezenţi în sală circa 20 de senatori.

Meleşcanu a precizat că această sesiune a fost convocată în temeiul dispoziţiilor art. 66 al . 2 şi 3 şi art. 115 al. 5 din Constituţia României, precum şi art. 84 din Regulamentul Senatului.

"Vă informez că Biroul permanent a depus următorul act normativ, proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 1/2020 privind unele măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative. În şedinţa de astăzi Biroul permanent s-a stabilit ca termenul pentru transmiterea avizelor către comisiile de specialitate să fie data de 6 februarie 2020, iar raportul comisiei sesizate în fond să fie depus la 11 februarie 2020. Ordinea de zi fiind epuizată, declar închisă şedinţa Senatului de astăzi", a spus Meleşcanu.

Guvernul a adoptat pe 6 ianuarie OUG privind unele măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, care cuprinde prevederile din legea de corectare a OUG 114. Şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, a declarat atunci că OUG prevede îngheţarea indemnizaţiilor pentru demnitari şi suspendarea prevederilor din Codul administrativ cu privire la pensiile speciale pentru aleşii locali până la 1 ianuarie 2021.

Potrivit articolului 115 din Constituţie, o ordonanţă de urgenţă intră în vigoare numai după depunerea sa spre dezbatere în procedură de urgenţă la Camera competentă sesizată, Senatul în acest caz, şi după publicarea ei în Monitorul Oficial al României. Camerele, dacă nu se află în sesiune, se convoacă în mod obligatoriu în 5 zile de la depunere sau, după caz, de la trimitere.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. avem speranta ca senatul va respinge art XXIX din OUG nr 1/2020.Orban s-a razbunat pe primari,dar a uitat ca va avea nevoie de ei in campania pentru alegerile generale.Politica trece si prin burta.

    1. daca te referi la reducerea banilor posibili de furat pentru primari atunci politica nu prea mai trece prin burta ci este timpul sa iti dai demisia primatule

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

22 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0034
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5255
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.5807

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro