Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Senatul, în sesiune extraordinară pentru informarea referitoare la depunerea OUG

F.F.
Politică /

Senatul, în sesiune extraordinară pentru informarea referitoare la depunerea OUG

Senatul s-a întrunit, luni, în sesiune extraordinară, pentru informarea referitoare la depunerea de către Guvern a Ordonanţei de Urgenţă privind unele măsuri fiscal-bugetare, care a fost adoptată de Guvern săptămâna trecută, relatează Agerpres.

Şedinţa condusă de preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, a durat mai puţin de cinci minute, fiind prezenţi în sală circa 20 de senatori.

Meleşcanu a precizat că această sesiune a fost convocată în temeiul dispoziţiilor art. 66 al . 2 şi 3 şi art. 115 al. 5 din Constituţia României, precum şi art. 84 din Regulamentul Senatului.

"Vă informez că Biroul permanent a depus următorul act normativ, proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 1/2020 privind unele măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative. În şedinţa de astăzi Biroul permanent s-a stabilit ca termenul pentru transmiterea avizelor către comisiile de specialitate să fie data de 6 februarie 2020, iar raportul comisiei sesizate în fond să fie depus la 11 februarie 2020. Ordinea de zi fiind epuizată, declar închisă şedinţa Senatului de astăzi", a spus Meleşcanu.

Guvernul a adoptat pe 6 ianuarie OUG privind unele măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, care cuprinde prevederile din legea de corectare a OUG 114. Şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, a declarat atunci că OUG prevede îngheţarea indemnizaţiilor pentru demnitari şi suspendarea prevederilor din Codul administrativ cu privire la pensiile speciale pentru aleşii locali până la 1 ianuarie 2021.

Potrivit articolului 115 din Constituţie, o ordonanţă de urgenţă intră în vigoare numai după depunerea sa spre dezbatere în procedură de urgenţă la Camera competentă sesizată, Senatul în acest caz, şi după publicarea ei în Monitorul Oficial al României. Camerele, dacă nu se află în sesiune, se convoacă în mod obligatoriu în 5 zile de la depunere sau, după caz, de la trimitere.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. avem speranta ca senatul va respinge art XXIX din OUG nr 1/2020.Orban s-a razbunat pe primari,dar a uitat ca va avea nevoie de ei in campania pentru alegerile generale.Politica trece si prin burta.

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. daca te referi la reducerea banilor posibili de furat pentru primari atunci politica nu prea mai trece prin burta ci este timpul sa iti dai demisia primatule

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS