Abonament gratuit

Senatul României se alătură campaniei "Donează sânge constant"

A.I.G.
Miscellanea /

Senatul României se alătură campaniei "Donează sânge constant"

Campania ,,Donează sânge constant" este susţinută de Senatul României şi iniţiată de Crucea Roşie Română împreună cu Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională Prof. dr. C.T. Nicolau. Astfel, începând de marţi, 26 noiembrie 2019, microfoanele din sala plenului şi microfonul de la pupitrul Preşedintelui Senatului vor fi personalizate cu mesajul ,,Donează sânge azi", pentru a promova conştientizarea ideii de donare de sânge, potrivit comunicatului remis Redacţiei noastre.

Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Roşie Română, a declarat următoarele "Este important pentru noi să fim susţinuţi în demersul nostru de o instituţie publică atât de importantă precum Senatul României. Suntem convinşi că personalizarea microfoanelor din plenul Senatului va conduce la o expunere şi mai mare a campaniei noastre. Mulţumim Senatului României pentru că a înţeles importanţa acestui demers naţional şi s-a alăturat campaniei"

Campania "Donează sânge constant" a fost lansată pe 28 februarie 2019. Mesajul campaniei are ca scop aducerea în prim-plan a nevoii de sânge în spitalele şi centrele de transfuzie din România în fiecare zi.

În prezent, procentul donatorilor de sânge în ţara noastră este de doar 2%, în comparaţie cu media europeană, de 6%. Potrivit reprezentanţilor Crucii Roşii, ,,în general, populaţia se mobilizează pentru a dona sânge când au loc tragedii intens mediatizate, însă nevoia de sânge este una constantă. La fiecare trei minute, o persoană are nevoie de sânge"

Încă de la început, proiectul a captat rapid atenţia opiniei publice, iar în doar şase luni s-a înregistrat o creştere de 12% creştere a numărului de donatori în oraşele mari.

Campania s-a bucurat şi de apreciere la nivel internaţional, fiind singura câştigătoare din România la categoria Healthcare, în cadrul IPRA Golden World Awards (GWA) 2019, potrivit aceluaşi comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie